Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άγιοι Ανάργυροι: Νέες αποκαλύψεις για την κακοποιητική συμπεριφορά του 39χρονου γυναικοκτόνου

Άγιοι Ανάργυροι: Νέες αποκαλύψεις για την κακοποιητική συμπεριφορά του 39χρονου γυναικοκτόνου

Ο δολοφόνος της 28χρονης, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε στις φυλακές, νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Στο φως έρχονται νέες μαρτυρίες για την υπόθεση της γυναικοκτονίας έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων όπου η 28χρονη Κυριακή Γρίβα, είχε καταφύγει για να ζητήσει βοήθεια και προστασία, αλλά τελικά μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον πρώην σύντροφό της, το βράδυ της 1ης Απριλίου.

Μαρτυρίες που αποκαλύπτουν την κακοποιητική συμπεριφορά του 39χρονου γυναικοκτόνου, ο οποίος κατά την επταετή του σχέση με την άτυχη Κυριακή, όχι μόνο την είχε απομονώσει από το οικογενειακό και φιλικό της περιβάλλον αλλά έμοιαζε να την εξουσιάζει απόλυτα.

«Ήταν πολύ χειριστικός – Την απειλούσε ότι θα την σκοτώσει αν χωρίσουν»

Πρώην συνάδελφοι της Κυριακής , από την εταιρία καθαρισμού, όπου εργαζόταν μαζί με τον σύντροφο και δολοφόνο της, λύνουν την σιωπή τους  και αποκαλύπτουν το παρασκήνιο της τοξικής σχέσης, που οδήγησε στη δολοφονία.

«Το παίζει τρελός και με έχει εξοργίσει. Ελπίζω να μην τη γλιτώσει», λέει συνάδελφος της 28χρονης

«Ο σύντροφός της δεν έχει ψυχολογικά, έχει μανία με τις γυναίκες. Μάλωνα συνέχεια μαζί του. Την Κική την έκανε ό,τι ήθελε. Επτά χρόνια ήταν μαζί. Της μίλαγε πολύ άσχημα, της έλεγα: «Τι κάνεις με αυτό το παιδί; Δεν είναι για σένα, άστον φύγε. Μάλιστα μου έλεγε ότι ήταν έγκυος και την είχε χτυπήσει τόσο πολύ και έχασε το μωρό και χώρισαν», είπε φίλη και συνάδελφος της Κυριακής στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Όπως αναφέρει η φίλη της, η Κυριακή πολλές φορές χώριζε, αλλά την γύριζε πάντα πίσω με απειλές: «Της είχε πει πολλές φορές ότι θα τη σκοτώσει αν χωρίσουν. Της είχα πει να φύγει, γιατί κάποια μέρα θα τη σκότωνε και εκείνη έλεγε ότι την αγαπάει».

Η Κυριακή πήγαινε στην δουλειά με σημάδια και μελανιές, αναφέρει η φίλη της. «Όταν είχε πάει στη μαμά της μια μέρα, αυτός φώναζε τόσο πολύ και της λέω: «Το βρίσκεις λογικό, να σε βρίζει επειδή πήγες στη μαμά σου;». Αυτός μας έβαζε και δουλεύαμε και καθόταν μέσα στο αυτοκίνητο και μας περίμενε…», αναφέρει.

«Της απαγόρευε να μου μιλάει»

Άλλη συνάδελφος της Κυριακής πρόσθεσε:

«Ήταν ένα πολύ φοβισμένο κορίτσι. Όποτε απομακρυνόμασταν για να πούμε δυο κουβέντες σαν γυναίκες, ερχόταν ο Θ. τρέχοντας. Ήταν πολύ χειριστικός και αυταρχικός και κάποια στιγμή που έπρεπε να δω την Κυριακή για ένα θέμα δουλειάς, μου απαγόρευσε να της μιλήσω, λέγοντάς μου πως για ότι ήθελα θα έπρεπε να μιλάω με εκείνον».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν είχε προσέξει ποτέ σημάδια πάνω της από κάποιο χτύπημα, απάντησε ότι δεν είχε δει κάτι γιατί φορούσε πάντα μακριά μανίκια.

«Ακόμα και αυτό τώρα που κάνει που το παίζει τρελός με έχει εξοργίσει και όχι μόνο εμένα. Ελπίζω να μην τη γλιτώσει», κατέληξε.

«Το είχε σχεδιάσει»

«Ο δράστης είναι απόλυτα λειτουργικός. Ακόμα και μετά την ειδεχθή πράξη του, προσπαθεί να αποφύγει τη ισόβια κάθειρξη», τόνισε η δικηγόρος του πατέρα της 28χρονης, η Ελένη Μαζαράκη.

Μιλώντας στο «Aκόμα δεν είδες τίποτα!», σημείωσε πως «η Κυριακή συζούσε με τον δολοφόνο της. Έκρυβε τον Γολγοθά που ανέβαινε. Ένα κορίτσι που είχε φύγει από τους γονείς του και έμενε με τον σύντροφό της δεν έχει καθημερινή δια ζώσης επικοινωνία με τον πατέρα της».

Στο ζήτημα του αν ο 39χρονος έχει ψυχολογικά προβλήματα η δικηγόρος δήλωσε κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και επεξήγησε λέγοντας: «Σε αυτό συνηγορούν όλα τα στοιχεία, και η προγενέστερη συμπεριφορά του και από μαρτυρίες οικείων ανθρώπων. Ο δολοφόνος έκανε ταξίδι από την Άρτα μέχρι Αθήνα, το είχε σχεδιάσει».

Αρνείται να συνεργαστεί με τους γιατρούς ο 39χρονος

Ο δολοφόνος της 28χρονης, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε στις φυλακές, νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Ο 39χρονος μετά την αποσωλήνωσή του, εξετάστηκε από ψυχίατρο, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να εκτιμήσει την κατάστασή του, αφού ο δράστης επέδειξε πλημμελή συνεργασία και απαντούσε στις ερωτήσεις μονολεκτικά ή με νοήματα.

Η τοξικολογική εξέταση του δράστη έδειξε ότι, εκτός από χάπια και αλκοόλ, τα οποία είχαν αναφερθεί αρχικά, είχε κάνει χρήση και κοκαΐνης αλλά και άλλων ναρκωτικών ουσιών πριν από το έγκλημα.

Ωστόσο, ειδικοί εξηγούν ότι παρά το προαναφερόμενο κοκτέιλ των ουσιών, ήταν απόλυτα λειτουργικός και απόλυτος γνώστης του τι ακριβώς έκανε. «Κατανάλωσα κρασί και ουσίες», είπε στην απολογία του ο δολοφόνος της Κυριακής, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιες είναι αυτές οι ουσίες.

Ο 39χρονος βρέθηκε θετικός σε αμφεταμίνες, κανναβινοειδή, κοκαΐνη, οπιούχα και βαρβιτουρικά.

Στις βενζοδιαζεπίνες που αντιστοιχούν σε αγχολυτικά – ηρεμιστικά χάπια, η συγκέντρωση που εντοπίστηκε ήταν εξαιρετικά υψηλή.

 Έξι αστυνομικοί καλούνται σε εξηγήσεις

Υπενθυμίζεται ότι  οι έξι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος των Αγίων Αναργύρων, καλούνται να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις, σχετικά με το τι έγινε το βράδυ της 1ης Απριλίου, όταν η Κυριακή Γρίβα βρέθηκε εκεί για να ζητήσει βοήθεια.

Την ίδια ώρα, αναμένονται και τα αποτελέσματα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που έχει διατάξει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, η οποία θα αφορά τόσο τους αξιωματικούς του Α.Τ, όσο και τον αστυνομικό στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024