Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ευκαιρία του Τσιτσιπά στο Μόντε Κάρλο (vids)

Η ευκαιρία του Τσιτσιπά στο Μόντε Κάρλο (vids)

Ο Τσιτσιπάς μετά από μια δύσκολη περίοδο βρίσκει και πάλι ρυθμό και έχει μια μεγάλη ευκαιρία να πάρει τον τίτλο και να μπει δυναμικά στη χωμάτινη σεζόν.

Το πρώτο κομμάτι της σεζόν ήταν δύσκολο για τον Στέφανο Τσιτσιπά, με τον Ελληνα τενίστα να έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Οι διοργανώσεις στην Αυστραλία (United Cup και Open), αλλά και στη συνέχεια τα Masters στις ΗΠΑ (Indian Wells και Μαϊάμι) δεν πήγαν όπως θα ήθελε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με τον Ελληνα τενίστα να δέχεται έντονη κριτική για τις μέτριες εμφανίσεις του και τους πρόωρους αποκλεισμούς.

Τα πράγματα, όμως, πλέον δείχνουν να έχουν αλλάξει, με 25χρονο να έχει μπει δυναμικά στη χωμάτινη σεζόν και να παρουσιάζει τον τενίστα που είχαμε απολαύσει τα προηγούμενα χρόνια, όταν ήταν σταθερά μέσα στο top-10 της ATP.

Ο Τσιτσιπάς είναι στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο, έχοντας φτάσει μέχρι τους «8» χωρίς να χάσει σετ.

Το κυριότερο είναι οι εμφανίσεις του, με τον συμπατριώτη μας να έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του και να αποδίδει εξαιρετικά στο κορτ.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου απέκλεισε τον Λάζλο Ντζέρε (6-3, 3-2 ret.), στους «32» τον Τόμας Μαρτίν Ετσεβέρι με 6-1, 6-0, παίρνοντας 12 συνεχόμενα games και στους «16» τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο.5) με 7-5, 7-6 [3], σε ένα ματς που ήταν εξαιρετικός στη μεγαλύτερη διάρκειά του και θα μπορούσε να είχε πάρει πολύ πιο εύκολα την πρόκριση στους «8».

Ο Στέφανος απολαμβάνει την παρουσία του στα χωμάτινα κορτ του Μόντε Κάρλο και αυτό βγαίνει στο κορτ. Έχει αυτοπεποίθηση και δείχνει χαρακτήρα, ακόμα και όταν το παιχνίδι πάει να στραβώσει, όπως παραλίγο να συμβεί στην αναμέτρηση με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Το θηρίο… βρυχάται ξανά

«Ήταν ένας πολύ δραματικός αγώνας. Ένιωσα ότι είχα τον έλεγχο σε όλο τον αγώνα, προς το τέλος του 2ου σετ πραγματικά δεν ξέρω τι έγινε. Άρχισα να παίζω με περισσότερα δεύτερα σερβίς. Και εκείνος χαλάρωσε και πήγε πολύ περίεργα ο αγώνας από ‘κει και πέρα. Κατάφερα να βρω μια καλύτερη εναλλακτική προς το τέλος, σερβίροντας με υψηλότερα ποσοστά και παίρνοντας περισσότερο χρόνο. Γενικώς πάλεψα σαν θηρίο και δεν έδωσα καμιά ευκαιρία ώστε να μπει στον αγώνα πολύ δυναμικά, κυρίως όταν άρχισε να βρίσκει το momentum. Στο tie-break ήμουν σίγουρος ότι αν καταφέρω να παίξω βαθιά και να βρω γωνίες θα το έπαιρνα, όπως κι έγινε», ανέφερε ο Τσιτσιπάς μετά τη νίκη επί του Ζβέρεφ.

Ο δρόμος πλέον είναι ανοιχτός για τον συμπατριώτη μας, ο οποίος στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Κάρεν Κατσάνοφ, με έπαθλο την πρόκριση στα ημιτελικά του Μόντε Κάρλο Masters, το οποίο είχε κατακτήσει δύο σερί χρονιές (2021 και 2022). Φέτος, δεν ξεκίνησε ως φαβορί τη διοργάνωση, αλλά δείχνει ικανός να την κατακτήσει. Μάλιστα, εάν τα καταφέρει, θα είναι το πρώτο του τρόπαιο για το 2024. Μια ιδιαίτερη διοργάνωση για τον Τσιτσιπά, ο οποίος θέλει να μπει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη χωμάτινη σεζόν και να πάρει ψυχολογία ενόψει των 500άρι τουρνουά της Βαρκελώνης, αλλά και των Masters σε Μαδρίτη και Ρώμη, που θα ακολουθήσουν πριν το Ρολάν Γκαρός.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024