Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κλαμπ Μπριζ – ΠΑΟΚ 1-0: Έχασε στο Βέλγιο, θα το παλέψει στη Θεσσαλονίκη (vids)

Κλαμπ Μπριζ – ΠΑΟΚ 1-0: Έχασε στο Βέλγιο, θα το παλέψει στη Θεσσαλονίκη (vids)

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τους Βέλγους (1-0), που έχασαν και πέναλτι στο 78', αλλά στην Τούμπα μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση.

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 1-0 από την Μπριζ, στον πρώτο προημιτελικό του Europa Conference League, ωστόσο ο Δικέφαλος του Βορρά έχει την ευκαιρία να ανατρέψει την κατάσταση σε μία εβδομάδα και στον επαναληπτικό της Τούμπας (18/4).

Οι ασπρόμαυροι βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 6′, πάλεψαν για την ισοφάριση ωστόσο δεν βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Κοτάρσκι κράτησε όρθια την ομάδα του Λουτσέσκου, αφού απέκρουσε το χτύπημα πέναλτι του Τιάγκο στο 78′, και πλέον οι Θεσσαλονικείς θα διεκδικήσουν στην έδρα τους την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού.

Ο Δικέφαλος θα προσπαθήσει στη ρεβάνς της Τούμπας να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

To ματς δεν ξεκίνησε καλά για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος μόλις στο 6ο λεπτό βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ. Οι παίκτες της Μπριζ έκλεψαν την μπάλα στον χώρο του κέντρου, ο Βανάκεν συνεργάστηκε ωραία με τον Τζούντγκλα, με τον δεύτερο να βρίσκει στην περιοχή τον Φέλτερσεν, ο οποίος με ωραίο πλασέ νίκησε τον Κοτάρσκι για το 1-0.

Οι Βέλγοι πριν κλείσει το δεκάλεπτο, εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ και απείλησαν ξανά. Ο Ντε Κάιπερ έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Τιάγκο όμως δεν πρόλαβε να κάνει επαφή με την μπάλα και να γράψει το 2-0.

Από εκείνο το σημείο, ο Δικέφαλος του Βορρά προσπάθησε να ηρεμήσει το παιχνίδι και με την κυκλοφορία της μπάλας έψαξε να βρει κάποια καλή στιγμή. Παρ’ ότι, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκουείχε ισορροπήσει, η πρώτη τελική για τους ασπρόμαυρους ήρθε στο 39’, με το σουτ του Μεϊτέ που πέρασε άουτ. Στο 45’ ο Τάισον έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με τον Γιάκερς όμως να μην ανησυχεί.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι ήταν πάλι αυτοί που πατούσαν καλύτερα την αντίπαλη περιοχή. Η Μπριζ ανέβασε ρυθμό, με τον Σκόρας στο 64’ να κάνει εξαιρετική ενέργεια εντός περιοχής και τον Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα να διώχνει την τελευταία στιγμή πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Ο Νίκι Χέιεν πέρασε στο ματς τον Αντόνιο Νούσα, με τον 18χρονο εξτρέμ να δημιουργεί ρήγματα στη δεξιά πλευρά του ΠΑΟΚ. Από ένα τέτοιο, στο 76’, ο Ράφαελ Ονιεντίκα πρόλαβε να «τσιμπήσει» την μπάλα προ του Κοτάρσκι που τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή Σίμπερτ να καταλογίζει πέναλτι.

Ο Κροάτης τερματοφύλακας, όμως, απέκρουσε με τα πόδια την εκτέλεση του Τιάγκο κρατώντας το 1-0.

Ακόμη ένα θετικό στοιχείο για τον ΠΑΟΚ λίγο πριν το φινάλε, οι κίτρινες που αντίκρισαν οι Μαξίμ ντε Κάιπερ και Μπράντον Μέχελε που, επίσης, συμπλήρωσαν κάρτες και θα χάσουν την ρεβάνς στην Θεσσαλονίκη. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δε δημιούργησε κάποια κλασική ευκαιρία, ωστόσο το όνειρο για συμμετοχή στην τετράδα είναι ζωντανό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ (Νίκι Χέιεν): Γιάκερς, Σπίλερς (55’ Ορντόνεζ), Μέχελε, Ντε Κάιπερ, Σαμπέ, Ονιεντίκα, Φάνακεν, Φέτλεσεν (73’ Μπαλάντα), Σκόρας, Τιάγκο, Ζουτγκλά (73’ Νούσα).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (81’ Ότο), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (72’ Σβαμπ), Τάισον, Κωνσταντέλιας (62’ Ντεσπόντοφ), Α. Ζίβκοβιτς, Σαμάτα (73’ Τόμας).

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024