Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Στα χέρια ιδιωτών όλη η διαχείριση των υδάτων στη Θεσσαλία

ΣΥΡΙΖΑ: Στα χέρια ιδιωτών όλη η διαχείριση των υδάτων στη Θεσσαλία

Οι προτάσεις των Ολλανδών αφορούν στον τρόπο λειτουργίας και το πεδίο των αρμοδιοτήτων του νεοσύστατου Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων στην Θεσσαλία

Το δημόσιο αγαθό του νερού δεν μπορεί να δοθεί χάρισμα σε ιδιώτες, τονίζουν με κοινή δήλωση οι τομεάρχες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μ. Ζαμπάρα, Εσωτερικών, Γ. Πούλου, Υποδομών & Μεταφορών, Χ. Μαμουλάκη, Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων, Β. Κόκκαλη και Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Σ. Κεδίκογλου,

Όπως καταγγέλλουν, «η κυβέρνηση της ΝΔ, με ένα αποικιοκρατικού τύπου μοντέλο, στο νομοσχέδιο που βρίσκεται αυτή την στιγμή στη διαβούλευση, σχεδιάζει να νομοθετήσει την παραχώρηση της διαχείρισης των υδάτων της Θεσσαλίας σε ιδιώτες, χωρίς καμία διαβούλευση με τους αρμόδιους επιστημονικούς και θεσμικούς φορείς!».

Μάλιστα, σημειώνουν πως το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας «δημιουργεί μια εισπρακτική Ανώνυμη Εταιρεία, που θα λειτουργεί με ιδιωτικά κριτήρια και την ‘προικίζει’, επιπλέον, με κεφάλαιο και προσωπικό».

«Είναι η απαρχή της γενικής ιδιωτικοποίησης των νερών»

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με μία μελέτη αμφίβολης επιστημονικής τεκμηρίωσης της ολλανδικής εταιρείας, εκχωρεί όλες τις αρμοδιότητες από το δημόσιο σε μια Ανώνυμη Εταιρεία!», υποστηρίζουν τα αρμόδια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Και σημειώνουν πως «αντί να ενισχύσει τις υπηρεσίες του ΥΠΕΝ, της Περιφέρειας, των ΤΟΕΒ/ΓΟΕΒ, αντί να προχωρήσει σε ένα σοβαρό και ολιστικό σχεδιασμό και διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς και επιστημονικούς φορείς, επιμένει στα ακραία νεοφιλελεύθερα σχέδια των άνευ όρων ιδιωτικοποιήσεων».

«Μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους εργαζόμενους στους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ, τους αγροτικούς φορείς, δεν θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των υδάτων στη Θεσσαλία που είναι η απαρχή της γενικής ιδιωτικοποίησης των νερών!», καταλήγουν οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ.

Sports in

Οι μέρες και οι ώρες των Game 5 Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ανακοινώθηκαν οι μέρες και οι ώρες των Game 5 του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024