Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Τον Ιούνιο η ειρηνευτική διάσκεψη στην Ελβετία

Ουκρανία: Τον Ιούνιο η ειρηνευτική διάσκεψη στην Ελβετία

Η Βάιολα Άμχερντ πρόεδρος της Ελβετίας επισήμανε ότι είχε ήδη ενημερώσει τον Ουκρανό πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι που της ζήτησε να διοργανώσει την διάσκεψη.

Η Ελβετία θα διοργανώσει διάσκεψη για τη λεγόμενη ουκρανική ειρηνευτική φόρμουλα στην περιοχή Μπούργκενστοκ τον Ιούνιο του 2024, δήλωσε η πρόεδρος της χώρας Βιόλα Άμχερντ.

«Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο αποφάσισε να διεξαχθεί η διάσκεψη. Θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2024 στην περιοχή Μπούργκενστοκ στο καντόνι Νιντβάλντεν. Οι προσκλήσεις με τις ακριβείς ημερομηνίες θα αποσταλούν στο εγγύς μέλλον», δήλωσε η ίδια.

Η πρόεδρος επεσήμανε ότι έχει ήδη ενημερώσει τον Ουκρανό πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι για την διάσκεψη για την ειρήνη. Υποστήριξε ότι στόχος της διάσκεψης είναι «να βρεθούν τρόποι για την έναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας».

Η ιδέα της συνόδου ανήκει στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίο επέμεινε να μην κληθεί η Ρωσία στην Σύνοδο για την Ειρήνη.

Η ειρηνευτική σύνοδος που δεν θα προσκληθεί η Ρωσία

Η Ελβετία σκοπεύει να εμπλέξει «όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες» από διάφορες περιοχές του κόσμου που θα μπορούσαν να παρουσιάσουν το όραμά τους για το πώς θα πρέπει να διεξαχθεί η διαδικασία διευθέτησης. «Δεν είμαστε σίγουροι ότι θα έχει επιτυχία. Δεν υπάρχουν εγγυήσεις», τόνισε.

Η Βιόλα Άμχερντ δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις 15 Ιανουαρίου ότι ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε από την Ελβετία να οργανώσει μια ειρηνευτική διάσκεψη υψηλού επιπέδου. Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία αυτή, ο Ρώσος πρέσβης στην Ελβετία Σεργκέι Γκαρμόνιν δήλωσε στην εφημερίδα Sonntags Zeitung ότι στην παρούσα μορφή της είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Αυτό οφείλεται κυρίως στην επιθυμία να επιβληθεί μια «ειρηνευτική φόρμουλα, η οποία είναι μια σειρά από τελεσίγραφα προς τη Ρωσία». Εξήγησε επίσης ότι χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας, μια «ειρηνευτική σύνοδος κορυφής θα σήμαινε απλώς έναν ακόμη γύρο άκαρπων διαβουλεύσεων».Ένα από τα παράδοξα αυτής της συνόδου, είναι πως ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν δέχθηκε να είναι παρόντες εκπρόσωποι της Ρωσίας. Πιθανώς να θέλει να συγκεντρώσει βοήθεια για τη χώρα του μέσα από αυτές τις συνομιλίες.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024