Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ζελένσκι: Η προσοχή μας είναι στραμμένη στο Χάρκοβο

Ζελένσκι: Η προσοχή μας είναι στραμμένη στο Χάρκοβο

Ουκρανοί αξιωματούχοι θεωρούν πως το Χάρκοβο θα αποτελέσει πιθανότατα τον επόμενο μεγάλο στόχο των ρωσικών στρατευμάτων

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις «μεγιστοποιούν τις προσπάθειές τους προκειμένου να ματαιώσουν τα ρωσικά σχέδια εναντίον του Χαρκόβου», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας (8/4).

Ζελένσκι: Η προσοχή μας είναι στραμμένη στο Χάρκοβο

«Σε συνεργασία με τους εταίρους μας, προσπαθούμε να ενισχύσουμε την αντιαεροπορική μας άμυνα», είπε.

Η προσοχή μας είναι στραμμένη πλέον «στο Χάρκοβο: στην ενεργειακή κατάσταση, στην υποστήριξη κατοίκων και επιχειρήσεων στην πόλη και στην ευρύτερη περιφέρεια», συνέχισε ο ουκρανός πρόεδρος.

Σύσκεψη με στρατιωτικούς αξιωματούχους

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο πρόεδρος Ζελένσκι είχε σύσκεψη με στρατιωτικούς αξιωματούχους στο Κίεβο, στη διάρκεια της οποίας κυριάρχησαν τα μέτρα για την υπεράσπιση του Χαρκόβου, που σφυροκοπείται αδιάκοπα το τελευταίο διάστημα από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ουκρανοί αξιωματούχοι θεωρούν πως το Χάρκοβο θα αποτελέσει πιθανότατα τον επόμενο μεγάλο στόχο των ρωσικών στρατευμάτων.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ρωσικά πλήγματα προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές σε ενεργειακές υποδομές της βορειοανατολικής Ουκρανίας.

Άλλοι τέσσερις νεκροί στην Ουκρανία

Επίσης τη Δευτέρα, οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν ότι τέσσερις κατευθυνόμενες βόμβες έπληξαν την πόλη Μπιλοπίλια στην περιφέρεια Σούμι (βόρεια), με αποτέλεσμα μια γυναίκα να σκοτωθεί και άλλοι τρεις άνθρωποι να τραυματιστούν.

Από την πυραυλική επίθεση στη Ζαπορίζια (νότια) ο απολογισμός είναι τρεις νεκροί και οκτώ τραυματίες, δήλωσε νωρίτερα ο περιφερειάρχης Ιβάν Φεντόροφ. Ζημιές υπέστησαν ένα βιομηχανικό κτήριο, επτά συγκροτήματα κατοικιών, εκπαιδευτικά και νοσηλευτικά ιδρύματα, ενώ, δεν έχει διευκρινιστεί τι είδους βιομηχανική εγκατάσταση χτυπήθηκε.

Εισαγγελείς έδωσαν στη δημοσιότητα εικόνες από την πυραυλική επίθεση στη Ζαπορίζια, σε περιοχή που παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο, στις οποίες φαίνεται ένα αυτοκίνητο θαμμένο στα ερείπια κτηρίου που κατέρρευσε.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρωσική πυραυλική επίθεση σε κοντινή περιοχή.

Ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει τμήμα της Ζαπορίζια, συμπεριλαμβανομένου του πυρηνικού σταθμού, από τις πρώτες κιόλας ημέρες της εισβολής στην Ουκρανία. Νωρίτερα σήμερα, το Κρεμλίνο κατηγόρησε εκ νέου το Κίεβο για επιθέσεις με drones εναντίον των εγκαταστάσεων του πυρηνικού σταθμού, κάτι που αρνείται η ουκρανική πλευρά.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024