Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέση Ανατολή: Η Lufthansa παρατείνει την αναστολή των πτήσεών της από και προς Τεχεράνη

Μέση Ανατολή: Η Lufthansa παρατείνει την αναστολή των πτήσεών της από και προς Τεχεράνη

Κανονικά για την ώρα συνεχίζει τις πτήσεις της η αυστριακή θυγατρική της, η Austrian Airlines, από την Βιέννη.

Η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa ανακοίνωσε σήμερα (11/4) την παράταση της αναστολής των πτήσεων αεροσκαφών της από και προς την Τεχεράνη έως και το Σάββατο (13/4), λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, με την επιφύλαξη να αναθεωρήσει εκ νέου την απόφασή της.

Η Lufthansa, η οποία εκτελεί καθημερινά πτήση από την Φραγκφούρτη προς την Τεχεράνη, ακύρωσε για πρώτη φορά χθες (10/4) την προγραμματισμένη πτήση της, επικαλούμενη «λόγους ασφαλείας» και, σύμφωνα με εκπρόσωπό της, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές και «αξιολογεί διαρκώς την κατάσταση».

Ο ιρανικός εναέριος χώρος αποτελεί επίσης βασική διαδρομή για τις υπερπτήσεις της Emirates και της Qatar Airways

«Η ασφάλεια των επιβατών και των μελών του πληρώματος αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της εταιρίας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Κανονικά για την ώρα συνεχίζει τις πτήσεις της η αυστριακή θυγατρική της, η Austrian Airlines, από την Βιέννη, προσαρμόζοντας ωστόσο το χρονοδιάγραμμά της προκειμένου να μην απαιτείται διανυκτέρευση των πληρωμάτων στην Τεχεράνη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει άμεση ενημέρωση από άλλες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς την Τεχεράνη. Ο ιρανικός εναέριος χώρος αποτελεί επίσης βασική διαδρομή για τις υπερπτήσεις της Emirates και της Qatar Airways προς τη Βόρεια Αμερική.

Σε επιφυλακή η Μέση Ανατολή

Σημειώνεται πως η Μέση Ανατολή και οι ΗΠΑ βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για ιρανικά αντίποινα, μετά την ισραηλινή πυραυλική επίθεση στην ιρανική πρεσβεία στη Συρία.

«Ο εχθρός θα μετανιώσει» για τις δολοφονίες των Φρουρών [της Επανάστασης] στη Συρία», διαμηνύει η κυβέρνηση του Ιράν.

Η επίθεση που αποδίδεται στο Ισραήλ ισοπέδωσε το κτηριακό συγκρότημα της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά μέλη των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), συμπεριλαμβανομένων δύο στρατηγών.

Η απάντηση του Ιράν «θα πραγματοποιηθεί την κατάλληλη στιγμή, με την απαραίτητη ακρίβεια και σχεδιασμό, και με τη μέγιστη ζημιά στον εχθρό, ώστε να μετανιώσει για την ενέργειά του» δήλωσε σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ο αρχηγός του επιτελείου Μοχάμαντ Μπαγκερί στην κεντρική πόλη του Ισφαχάν.

Με πληροφορίες από Reuters και ΑΠΕ ΜΠΕ

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024