Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πύλη εισόδου για την ενέργεια από τον νότο στον βορρά

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πύλη εισόδου για την ενέργεια από τον νότο στον βορρά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακή πύλη, στις μεταφορές και στα logistics στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Η Ελλάδα μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην πρωτοβουλία των τριών θαλασσών, σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη σύνοδο των τριών θαλασσών στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακή πύλη, στις μεταφορές και στα logistics στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

«Όπως ξέρετε η Ελλάδα είναι επίσημο μέλος της πρωτοβουλίας των τριών θαλασσών από πέρυσι και είναι μια πρώτη ευκαιρία να εκπροσωπήσω τη χώρα μου σε αυτή τη σημαντική σύνοδο η οποία λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο σημαντικής γεωπολιτικής αστάθειας στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κατά την προσέλευσή του στη σύνοδο.

«Δικαιολογείται να ονομαστεί πρωτοβουλία των 4 θαλασσών καθώς άνοιξε ο νότιος διάδρομος στο Αιγαίο με τη συμμετοχή της Ελλάδας»

Ακολούθως πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην πρωτοβουλία των τριών θαλασσών ανοίγοντας τον νότιο διάδρομο διασυνδεσιμότητας είτε αυτός περιλαμβάνει τις μεταφορές είτε την ενέργεια καθώς μπορούμε να γίνουμε η φυσική πύλη εισόδου για την ενέργεια είτε αυτό είναι φυσικό αέριο είτε ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από τον νότο στον βορρά».

Τέλος, τόνισε πως «αν το σκεφτεί αυτό κανείς με γεωγραφικούς όρους η Ελλάδα είναι πλέον μέλος της πρωτοβουλίας των 3 θαλασσών και δικαιολογείται να ονομαστεί πρωτοβουλία των 4 θαλασσών καθώς άνοιξε ο νότιος διάδρομος στο Αιγαίο. Προσβλέπω σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024