Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Υπάρχει σημαντική πρόοδος στις ελληνοτουρκικές θέσεις

Μητσοτάκης: Υπάρχει σημαντική πρόοδος στις ελληνοτουρκικές θέσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξη που θα μεταδοθεί αύριο, Πέμπτη, εστιάζει στα θετικά των ελληνοτουρκικών σχέσεων, μετά τη νέα πρόκληση της Άγκυρας για τα θαλάσια πάρκα

Στα θετικά σημεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων εστιάζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη νέα πρόκληση εκ μέρους της Τουρκίας, η οποία προειδοποίησε τη χώρα μας «να μην εμπλέξει τα εκκρεμή ζητήματα του Αιγαίου», αντιδρώντας στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να δημιουργήσει θαλάσσια πάρκα σε Ιόνιο και Αιγαίο.

«Σίγουρα, κάποιες από τις βασικές θέσεις της Τουρκίας δεν έχουν αλλάξει», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Όμως, μη χάνουμε τη μεγάλη εικόνα και η μεγάλη εικόνα είναι ότι υπάρχει μία σημαντική πρόοδος εξομάλυνσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η οποία νομίζω ότι είναι καλοδεχούμενη από τη μεγάλη πλειοψηφία και των Ελλήνων και των Τούρκων. Και οι συμπολίτες μας δεν θέλουν να έχουμε μπελάδες με την Τουρκία, ούτε να είμαστε σε διαρκή ένταση», ανέφερε χαρακτηριστικά, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και η οποία θα μεταδοθεί το πρωί της Πέμπτης (11/4).

Δένδιας: Καμία πιθανότητα να αποστρατικοποιήσουμε τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

Για τα ελληνοτουρκικά, όμως, μίλησε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ Δελφών.

Ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αποστρατικοποιήσουμε τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου».

Παράλληλα, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τα θαλάσσια πάρκα, είπε ότι «αναφέρεται σε θαλάσσια πάρκα γύρω από τις Κυκλάδες» και αυτό, όπως τόνισε, δείχνει «μια αυξανόμενη ατζέντα τουρκικών διεκδικήσεων και αιτιάσεων».

Ο υπουργός Άμυνας, μάλιστα, σημείωσε κατηγορηματικά πως «η Ελλάδα πρέπει να αντιδρά σε κάθε τουρκική θέση που παραβαίνει το διεθνές δίκαιο».

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024