Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Το ευρωκοινοβούλιο δολοφονεί το άσυλο» καταγγέλλει η Ευρωπαϊκή Αριστερά για το νέο σύμφωνο

«Το ευρωκοινοβούλιο δολοφονεί το άσυλο» καταγγέλλει η Ευρωπαϊκή Αριστερά για το νέο σύμφωνο

Τοποθέτησαν μέσα στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ένα φέρετρο με την επιγραφή «Δικαίωμα στο Άσυλο 1951-2024».

Δεκτό έγινε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

«Μετά από σχεδόν μια δεκαετία αδιεξόδου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της υιοθέτησης του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο – την πλήρη αναθεώρηση της νομοθεσίας της ΕΕ για τη μετανάστευση. Η Ευρώπη θα διαχειριστεί τη μετανάστευση με ομαλό τρόπο και με τους δικούς μας όρους» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Από την πλευρά της, η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον σημείωσε ότι η σημερινή ψήφος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. «Θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε καλύτερα τα εξωτερικά μας σύνορα, τους ευάλωτους και τους πρόσφυγες, θα επιστρέφονται γρήγορα όσοι δεν δικαιούνται παραμονή, με υποχρεωτική αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών».

Η απόφαση ωστόσο δεν έγινε δεκτή με την ίδια αισιοδοξία από όλα τα κόμματα, με την Ευρωπαϊκή Αριστερά να κάνει λόγο για «δολοφονία του δικαιώματος στο άσυλο».

Την ίδια στιγμή είχαν τοποθετήσει μέσα στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ένα φέρετρο με την επιγραφή «Δικαίωμα στο Άσυλο 1951-2024».

«Η Ευρώπη σήμερα επιλέγει να θάψει το δικαίωμα στο άσυλο. Προδίδοντας τις δικές της αξίες στο όνομα της ξενοφοβίας, η Ευρώπη είναι πλέον ο συντάκτης ενός συμφώνου ντροπής, που καταργεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και εκθέτει εκατομμύρια ανθρώπους σε βάσανα και πόνο.

Δεν είναι αυτό το σύμφωνό μας. Υπερασπιζόμαστε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Επιλέγουμε την αλληλεγγύη από την καταπίεση. Επιλέγουμε το καλωσόρισμα και όχι τον ρατσισμό. Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού» ανέφεραν σε βίντεο που ανάρτησαν στο TikTok.

@left_eu Today is a day of anger and mourning. Today, the European Parliament is killing the right to asylum. At the hand of the grand coalition of centre-right (EPP), liberals (Renew), and centre-left (S&D) Europe today is choosing to bury the right to asylum. Betraying its own values in the name of xenophobia, Europe is now the author of a pact of shame, dismantling human rights and exposing millions of people to suffering and pain. This is not our pact. We stand for human dignity and the respect of fundamental rights. We choose solidarity over oppression. We choose welcoming over racism. We stand with the people. #NotOurPact #StopThisPact #RightToAsylum #RefugeesWelcome ♬ Sound of church bells (even for weddings etc)(135105) – Y8MD

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024