Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ευρωπαία εισαγγελέας για τα Τέμπη: Δημιουργείται κουλτούρα ατιμωρησίας - Πόσες τραγωδίες χρειάζονται;

Ευρωπαία εισαγγελέας για τα Τέμπη: Δημιουργείται κουλτούρα ατιμωρησίας – Πόσες τραγωδίες χρειάζονται;

«Πόσες τραγωδίες σαν τα Τέμπη χρειάζονται για να καταλάβουμε ότι η διαφθορά σκοτώνει;», διερωτήθηκε η ευρωπαία εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι

Καταπέλτης ήταν για ακόμη μια φορά κατά της ελληνικής κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης στη χώρα η ευρωπαία εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι, μιλώντας σε αρμόδια επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου.

Αναφέρθηκε στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αθήνα για την υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, υπογραμμίζοντας ότι «μόνο ένα θέμα απασχολούσε τον κόσμο και αυτό ήταν τα Τέμπη».

«Το θέμα είναι να συμμορφώνεται η εθνική νομοθεσία με τον ευρωπαϊκό κανονισμό»

Υποστήριξε πως όταν ήρθε στην Ελλάδα δεν μπόρεσε να ερευνήσει πρώην υπουργούς της κυβέρνησης αναφερόμενη στην ελληνική νομοθεσία. «Πόσες τραγωδίες σαν τα Τέμπη χρειάζονται για να καταλάβουμε ότι η διαφθορά σκοτώνει;» και συμπλήρωσε ότι έτσι δημιουργείται «κουλτούρα ατιμωρησίας».

Η Λάουρα Κοβέσι κατά την ακρόασή της στην αρμόδια επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου πραγματοποίησε αναφορές με αφορμή τα Τέμπη στο Κράτος Δικαίου αναφέροντας ότι είναι η εγγύηση της ασφάλειας των ανθρώπων, η βάση ότι μια καλύτερη ζωή είναι δυνατή. «Είναι κάτι που κάνει τη Δικαιοσύνη να προσφέρει κάτι το απτό», είπε.

Όπως υπογράμμισε «σε τελική ανάλυση, για να νιώθουμε ασφαλείς στην κοινωνία, εξαρτάται από το πώς εμείς οι δικαστές, οι εισαγγελείς, οι δικηγόροι, η αστυνομία, κάνουμε τη δουλειά μας και το πώς την αντιλαμβάνονται οι πολίτες. Αν είμαστε ανεξάρτητοι ή όχι, θαρραλέοι ή φοβισμένοι».

Σε ερώτηση που δέχθηκε από την Ολλανδή ευρωβουλεύτρια Σόφι ιντ Βέλτ, η Λάουρα Κοβέσι ανέφερε ότι έχει απαγγείλει κατηγορίες σε 23 άτομα όσον αφορά τη σύμβαση 717. Επανέλαβε ότι δεν μπόρεσε να ερευνήσει πρώην υπουργούς της κυβέρνησης λόγω της ελληνική νομοθεσίας και των κωλυμάτων που θέτει. Λόγω της εθνικής νομοθεσίας δεν κατέστη δυνατό να ερευνήσει και όλες τις πτυχές της τραγωδίας στα Τέμπη.

«Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό. Το θέμα είναι να συμμορφώνεται η εθνική νομοθεσία με τον ευρωπαϊκό κανονισμό», επισήμανε.

Ακούστε τις σχετικές αναφορές από το λεπτό 14:46:43:

Sports in

Μια πολύ μεγάλη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό

Τα 17 μετάλλια που έχει κατακτήσει η χώρα μας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοίγουν νέους ορίζοντες στην ελληνική κολύμβηση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024