Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης: Πρακτικές αφρικανικής χώρας υιοθετεί το Μαξίμου - Εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς

Ανδρουλάκης: Πρακτικές αφρικανικής χώρας υιοθετεί το Μαξίμου – Εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε τις εξελίξεις στο σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων μετά την απόφαση του ΣτΕ, εξαπολύοντας νέα επίθεση σε Μητσοτάκη και Κασσελάκη

«Δεν μπορεί η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, να εκτίθεται διεθνώς γιατί το Μέγαρο Μαξίμου υιοθέτησε πρακτικές αφρικανικής χώρας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην Κρήτη, στη διάρκεια συνέντευξής του στον σταθμό ΚΡΗΤΗ TV, όπου αναφέρθηκε στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Όπως σημείωσε, «πριν τη Μεταπολίτευση είχαμε πολλές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η χώρα μας τα είχε ξεπεράσει όλα αυτά και δεν μπορεί ένας πρωθυπουργός που θέλει να λέγεται φιλελεύθερος και δημοκράτης, να είναι πρωταγωνιστής σε ένα τέτοιο σκάνδαλο».

«Αν ήσασταν ο κ. Μητσοτάκης θα προτιμούσατε για αντίπαλο εμένα, που στο πρώτο μου πολιτικό βήμα στήθηκε σε βάρος μου αυτό το παρακράτος, ή τον παρ’ ολίγον υπουργό σας;»…

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τους πολίτες, μάλιστα, να αξιολογήσουν το γεγονός ότι τα υπόλοιπα θύματα δεν προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.

«Για μένα είναι ντροπιαστικό το ότι από τους 80 στόχους του predator, που ενημερώθηκαν επισήμως με επιστολή τού επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Δεδομένων ροσωπικού χαρακτήρα, ο μόνος που έκανε τα νομικά βήματα για να βγει αντισυνταγματικός ο νόμος της συγκάλυψης της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήμουν εγώ», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Ευτελίστηκαν οι συκοφάντες και της ΝΔ και ο Κασσελάκης»

Επανέλαβε πως «σήμερα έχουν ευτελιστεί και οι συκοφάντες της Νέας Δημοκρατίας και οι παρακρατικοί τους μηχανισμοί, αλλά και οι συκοφάντες των υπολοίπων κομμάτων και ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος επιχείρησε να προσβάλει την αξιοπρέπειά μου, ενώ είμαι ο μόνος που προσέφυγε στη δικαιοσύνη σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Παράλληλα, υποσημείωσε το μόνιμο κυβερνητικό μοτίβο «διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία» και, ως προς το έγκλημα των Τεμπών, ανέδειξε ότι «δεν μπορεί να έχει δοθεί κοινοτική χρηματοδότηση ύψους 52 εκατ. ευρώ για να εγκατασταθεί η τηλεδιοίκηση – ένα σύστημα ασφαλείας – στο σιδηροδρομικό δίκτυο και αντί να υλοποιηθεί το έργο, εντοπίζει η ευρωπαϊκή εισαγγελία εστίες διαφθοράς και επιμένουν: ‘δεν φταίει κανείς από εμάς’. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις να πληρώσουν και για τα Τέμπη και για τις υποκλοπές», υπογράμμισε.

«Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο με αυξημένα ποσοστά»

Στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το Κίνημα θα είναι «δεύτερο κόμμα με αυξημένα ποσοστά».

«Αν το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα, θα έχει πάρει ένα ισχυρό μήνυμα η Νέα Δημοκρατία, θα σταματήσει να κάνει παρέλαση αλαζονείας, διαφθοράς και συγκάλυψης και θα υπάρξει μια πρωτοβουλία στον ευρύτερο χώρο για μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές», σημείωσε.

Και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αν ήσασταν ο κ. Μητσοτάκης θα προτιμούσατε για αντίπαλο εμένα, που στο πρώτο μου πολιτικό βήμα στήθηκε σε βάρος μου αυτό το παρακράτος, ή τον παρ’ ολίγον υπουργό σας;».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ, επισημαίνοντας την ανάγκη να στηριχθούν οι υγειονομικοί, να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά και να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Τέλος, ως προς την ακρίβεια και την κατάρρευση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «καρτέλ στην ενέργεια. Καρτέλ στα τρόφιμα», για να σχολιάσει: «Μια χαρά τα ξέρουν στην κυβέρνηση όλα αυτά. Το θέμα είναι τι θες να κάνεις. Ή υπηρετείς τους λίγους και ισχυρούς ή υπηρετείς τους πολλούς απέναντι σε ισχυρά συμφέροντα».

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024