Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λέσβος: Έπαθε ανακοπή καρδιάς και πέθανε η 17χρονη Μαρία-Ταξιαρχούλα - Η συγκλονιστική ιστορία της

Λέσβος: Έπαθε ανακοπή καρδιάς και πέθανε η 17χρονη Μαρία-Ταξιαρχούλα – Η συγκλονιστική ιστορία της

Όταν ήταν ακόμη βρέφος είχε διαγνωστεί με μία επιθετική μορφή λευχαιμίας, αλλά κέρδισε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή - Το γενναίο κορίτσι «έφυγε» ξαφνικά σε ηλικία 17 ετών

Ανείπωτη είναι η θλίψη για τον θάνατο της 17χρονης Μαρίας-Ταξιαρχούλας από τη Λέσβο, η οποία υπέστη ξαφνικά ανακοπή καρδιάς.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, χθες Δευτέρα (08/04) η 17χρονη κοπέλα ένιωσε αδιαθεσία και ζήτησε να φύγει νωρίτερα από το σχολείο από όπου την παρέλαβε η μητέρα της. Την ώρα όμως που βρίσκονταν μαζί κοντά στο γήπεδο της Μυτιλήνης η ανήλικη έπαθε ανακοπή καρδιάς.

Πρόσφατα είχε νοσήσει από βαριά πνευμονία που της προκάλεσε αναπνευστική ανεπάρκεια, ενώ έπασχε από σοβαρή ασθένεια

Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο προσπάθησαν να της δώσουν τις πρώτες βοήθειες. Διακομίσθηκε άμεσα στο «Βοστάνειο» νοσοκομείο και νοσηλεύθηκε διασωληνωμένη στη ΜΕΘ, γύρω στις 14.30 το μεσημέρι, έχοντας καρδιακό ρυθμό αλλά ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών του νοσοκομείου, η 17χρονη μαθήτρια δεν τα κατάφερε τελικά να κρατηθεί στη ζωή.

Κατά πληροφορίες, φέρεται να είχε νοσήσει από βαριά πνευμονία η οποία της προκάλεσε αναπνευστική ανεπάρκεια. Επίσης, έγινε γνωστό, ότι η κοπέλα από πολύ νεαρή ηλικία ταλαιπωρήθηκε από σοβαρή ασθένεια για την οποία επί χρόνια λάμβανε ανοσοκατασταλτικά φάρμακα.

Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη 10 Απριλίου στη Λέσβο, με τη μητέρα της να υποβάλει την δημόσια παράκληση, οι παριστάμενοι στην τελετή να φορούν άσπρα.

Η συγκλονιστική ιστορία της Μαρίας-Ταξιαρχούλας

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα nealesvou.gr, η ιστορία της 17χρονης είχε συγκινήσει το νησί, όταν το 2019 –σε ηλικία 11 ετών– χειρουργήθηκε για να σταθεί στα πόδια της, καθώς ήταν καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι με τους γονείς της να βρίσκονται πάντα στο πλευρό της.

Η Μαρία – Ταξιαρχούλα όταν ήταν βρέφος έξι μηνών έπασχε από μιας μορφής λευχαιμία η οποία ήταν αρκετά επιθετική. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων όπου είχε νοσηλευθεί, δεν άφηναν πολλά περιθώρια ελπίδας στους γονείς του κοριτσιού.

Τότε είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών διότι βρέθηκε συμβατό μόσχευμα, με την περίπτωσή της να συγκινεί το πανελλήνιο.

Το παιδί κατάφερε να νικήσει την νόσο, έστω και με βαρύ τίμημα. Λόγω επιπλοκών, μετά τη μεταμόσχευση μυελού των οστών, οι γιατροί του Παίδων αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε βαριές θεραπείες κορτιζόνης για να κρατήσουν το ανοσοποιητικό της σύστημα σε χαμηλούς ρυθμούς.

Η ανήλικη έπαθε οστεοπόρωση λόγω των θεραπειών, με αποτέλεσμα να μείνει σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024