Λάρισα: «Καμιά τριετής απαλλαγή, έστειλαν ραβασάκια ΕΝΦΙΑ σε πλημμυροπαθείς»
«Οι υποσχέσεις που δόθηκαν για μια ακόμα φορά αποδεικνύονται ψεύτικες»
Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους πλημμυροπαθείς της Λάρισα.
Ειδικότερα δεν πίστευαν στα μάτια τους οι πλημμυροπαθείς από τη συνοικία της Νέας Σμύρνης, η οποία χτυπήθηκε αλύπητα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Γιατί;
Η καταγγελία
Όπως καταγγέλλει Λαρισαίος στο onlarissa.gr, «όσοι κάτοικοι έχουν ενημερωθεί για τα εκκαθαριστικά τους με έκπληξη διαπιστώνουν πως δεν υπάρχει καμία τριετής απαλλαγή όπως έλαβαν υπόσχεση, αλλά ούτε καν κάποια μείωση. Προφανώς η κυβέρνηση δεν ασχολείται με τους πλημμυροπαθείς και μας εμπαίζει. Οι υποσχέσεις που δόθηκαν για μια ακόμα φορά αποδεικνύονται ψεύτικες. Ντροπή!»
Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ
«Νέα εκκαθαριστικά σημειώματα ΕΝΦΙΑ αναρτώνται για τους πλημμυροπαθείς πολίτες της Π.Ε. Λάρισας, παρά την τροπολογία για απαλλαγή των ακινήτων σε περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω της πλημμύρας» καταγγέλλει και ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.
Ο κ. Κόκκαλης προσθέτει πως «με έκπληξη, πλημμυροπαθείς ιδιοκτήτες ακινήτων, διαπίστωσαν ότι αναρτήθηκαν εκκαθαριστικά σημειώματα ΕΝΦΙΑ για το 2024, με ημερομηνία πληρωμής της πρώτη δόσης έως και τα τέλη Απριλίου, για κτίρια που έχουν καταστραφεί ή είναι ακατάλληλα για χρήση.
Έχει προκληθεί μέγιστη αναστάτωση και ανησυχία στους πλημμυροπαθείς ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς στην ήδη δυσμενή οικονομική κατάσταση που βιώνουν και την πληθώρα εκκρεμοτήτων καταβολής των δικαιούμενων ενισχύσεων τους, καλούνται να καταβάλουν και τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων για ακίνητα που δικαιούνται νόμιμη απαλλαγή καταβολής του ΕΝΦΙΑ.
Δεδομένου ότι η κατάσταση δημιουργεί έντονα ερωτήματα και προβληματισμούς και απαιτούνται ξεκάθαρες απαντήσεις και λύσεις, θα φέρω άμεσα στη Βουλή το θέμα με την κατάθεση σχετικής ερώτησης. Όσο για την κυβέρνηση των «αρίστων» έχω μόνο μία λέξη: Ντροπή» καταλήγει.
- ΗΠΑ: Άγριο έγκλημα στο Μπρούκλιν – Νεκρή 41χρονη τρανς από τον εραστή της
- Ισπανία: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες από πυροβολισμούς – Αναζητείται ο δράστης
- Σαν Ντιέγκο: «Θυσίασε τη ζωή του» ο φύλακας του τζαμιού και πατέρας οκτώ παιδιών – Φιλοναζί οι δράστες
- Το B/innovate ανέδειξε τη νέα γενιά καινοτομίας και δημιουργικότητας
- «Spygate»: Γιατί είναι στον «αέρα» ο αγώνας των 300.000.000 – «Φωτιά» στο αγγλικό ποδόσφαιρο!
- Γιατί κρατάμε τα κινητά τηλέφωνα στα συρτάρια – Πάνω από 5,3 δισ. αχρησιμοποίητες συσκευές smartphones
- Ηλεκτρικό πατίνι: Οι αλλαγές που έρχονται και γιατί η ασφάλιση μπαίνει όλο και περισσότερο στη συζήτηση
- Οι Μπέκαμ κάνουν χοντρό ταμείο – Αποκαλύφθηκε η τεράστια περιουσία του Ντέιβιντ και της Βικτόρια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442