Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Καμπανάκι» από τον CEO της Rolex - «Πουλάμε όνειρα και όχι επενδύσεις»

«Καμπανάκι» από τον CEO της Rolex – «Πουλάμε όνειρα και όχι επενδύσεις»

Eλβετοί κατασκευαστές ρολογιών θα παρουσιάσουν τα νέα τους προϊόντα στο Watches and Wonders στη Γενεύη την επόμενη εβδομάδα

Το να θεωρεί κανείς τα πολυτελή ρολόγια ως επένδυση είναι επικίνδυνο, υποστηρίζει ο επικεφαλής της Rolex SA, αναφερόμενος ιδιαίτερα στην αύξηση ενδιαφέροντος από κερδοσκόπους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Δεν μου αρέσει όταν οι άνθρωποι συγκρίνουν ρολόγια με μετοχές. Αυτό στέλνει λάθος μήνυμα και είναι επικίνδυνο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Jean-Frédéric Dufour σε μια σπάνια συνέντευξη στην ελβετική εφημερίδα NZZ ενόψει της εμπορικής έκθεσης Watches and Wonders που ξεκινά αυτή την εβδομάδα στη Γενεύη.

«Πουλάμε προϊόντα, όχι επενδύσεις» διεμήνυσε, τονίζοντας «Πουλάμε όνειρα!»

Με επικεφαλής επωνυμίες όπως οι Rolex, Patek Philippe και Audemars Piguet, οι τιμές των μεταχειρισμένων ρολογιών εκτοξεύτηκαν σε πρωτοφανή επίπεδα το 2021 και στις αρχές του 2022 καθώς οι κερδοσκόποι, άρχισαν να συγκεντρώνουν ακριβά ελβετικά ρολόγια, σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων.

Η Rolex είναι η μεγαλύτερη ελβετική μάρκα ρολογιών και κυριαρχεί στον κλάδο με εκτιμώμενο μερίδιο αγοράς 30%. Γνωστή για τα μοντέλα Datejust, Daytona και Submariner, οι πωλήσεις της εταιρείας με έδρα τη Γενεύη ξεπέρασαν τα 10 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (11,1 δισεκατομμύρια δολάρια) για πρώτη φορά το 2023, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Morgan Stanley.

Ο Dufour, ο οποίος ηγείται της Rolex από το 2015, είπε στην NZZ ότι αναμένει ότι το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για την ελβετική βιομηχανία ρολογιών καθώς η ζήτηση επιβραδύνεται από την κορύφωση.

Το Bloomberg News ανέφερε τον Δεκέμβριο ότι η αύξηση της ζήτησης λιανικής για τα προϊόντα των κορυφαίων ελβετικών ωρολογοποιών είχε επιβραδυνθεί σημαντικά μετά από τρία χρόνια φρενήρους αγοράς.

H αύξηση της ζήτησης λιανικής για τα προϊόντα των κορυφαίων ελβετικών ωρολογοποιών είχε επιβραδυνθεί

Πλήγμα στους μικρότερους

Ο διευθύνων στης Rolex είπε ότι η επιβράδυνση θα πλήξει περισσότερο τις πωλήσεις μικρότερων εμπορικών σημάτων ρολογιών. «Το εκκρεμές ταλαντεύεται τώρα προς την άλλη κατεύθυνση και είναι φυσικά πιο έντονο για τις λιγότερο καθιερωμένες μάρκες», είπε. «Ενώ μπορεί να έχουν δει μια αύξηση 20% στις πωλήσεις κατά την άνοδο, μπορεί τώρα να παρουσιάσουν πτώση 15%».

«Για τις μεγάλες μάρκες, οι διακυμάνσεις είναι μικρότερες», πρόσθεσε ο Dufour.

Οι ωρολογοποιοί τείνουν να υπερπαράγουν τις καλές στιγμές και όταν οι αγορές εξασθενούν, οι λιανοπωλητές υφίστανται πίεση να μειώσουν τις τιμές. «Αυτό είναι εξαιρετικά προβληματικό γιατί οι εκπτώσεις βλάπτουν συναισθηματικά προϊόντα όπως τα δικά μας», είπε ο Dufour.

Το αφεντικό της Rolex είπε ότι η ισχυρή αξία του ελβετικού φράγκου έναντι άλλων νομισμάτων προσθέτει επίσης πιέσεις στον κλάδο, όπως και το αυξανόμενο κόστος πρώτων υλών όπως ο χρυσός.

«Τα αυξημένα επιτόκια επηρεάζουν επίσης τη διάθεση των πολιτών και η γεωπολιτική κατάσταση δεν βοηθάει», είπε.

Πηγή: ot.gr

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024