Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κλείδωσε για το 2026 το ηλεκτρικό επταθέσιο SUV της Skoda

Κλείδωσε για το 2026 το ηλεκτρικό επταθέσιο SUV της Skoda

Μια διαρροή φέρνει στην επιφάνεια τις πρώτες εικόνες του νέου επταθέσιου ηλεκτρικού SUV της τσεχικής φίρμας

Επί του παρόντος η ηλεκτρική γκάμα της Skoda περιλαμβάνει μόνο ένα μοντέλο, το Enyaq, ωστόσο αυτό πρόκειται να αλλάξει στο άμεσο μέλλον καθώς έως το 2026, η τσεχική φίρμα έχει ανακοινώσει ότι οι EV προτάσεις θα ανέλθουν στις έξι.

Όπως έχει γίνει γνωστό, θα πρόκειται για ένα νέο μικρότερο του Enyaq SUV το οποίο θα ονομαστεί Epiq με την Skoda να έχει παρουσιάσει ήδη ένα αντίστοιχο πρωτότυπο, ένα οικογενειακό station wagon που θα λειτουργήσει ως το ηλεκτρικό alter ego της Octavia, τις νέες εκδοχές των Enyaq και Enyaq Coupe καθώς και ένα νέο επταθέσιο SUV το οποίο μια νέα διαρροή φέρνει στο φως.

Αναμενόμενα το νέο SUV θα υιοθετήσει το νέο σχεδιαστικό κώδικα που η Skoda αποκαλεί Modern Solid και ο οποίος πρωτοσυστήθηκε μέσω του επταθέσιου πρωτότυπου Vision 7S Concept το οποίο παρουσιάστηκε εν είδει προπομπού για το επταθέσιο SUV.

Προς το παρόν η Skoda αποκαλεί το νέο ηλεκτρικό SUV «Space» θέλοντας προφανώς να δώσει έμφαση στις περγαμηνές ευρυχωρίας του μοντέλου. Βάσει των σκίτσων αυτό που μπορεί να παρατηρήσει κανείς είναι η λέξη Skoda γραμμένη στο μπροστινό και στο πίσω τμήμα, αντικαθιστώντας το έμβλημα της φίρμας.

Ξεχωρίζουν επίσης οι διογκωμένοι θόλοι που υπογραμμίζουν το πλάτος και τη στιβαρότητα της κατασκευής. Κατά τα άλλα η σχεδίαση ακολουθεί μια clean-cut λογική ενώ στο μπροστινό τμήμα ξεχωρίζει μια νέα προσέγγιση στη γρίλια της Skoda καθώς και μια επιφάνεια που δείχνει να φιλοξενεί κάμερα και LiDAR.

Αφετηρία για το νέο επταθέσιο μοντέλο θα αποτελέσει μια μετεξελιγμένη εκδοχή της αρχιτεκτονικής ΜΕΒ όπου βασίζεται και το τρέχον Enyaq. Το μεγάλο μεταξόνιο αναμένεται να επιτρέψει ωστόσο την τοποθέτηση μιας μεγαλύτερης μπαταρίας η χωρητικότητα της οποίας θα φλερτάρει με τις 90 kWh και η οποία αναμένεται να προσφέρει αυτονομία που θα ξεπερνά τα 550 χλμ.

Το εσωτερικό αναμένεται να υιοθετήσει μια πιο συμβατική επταθέσια διάταξη σε σχέση με το Vision 7S ωστόσο δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται πλείστες χρηστικές ευκολίες που θα επιτρέπουν ευελιξία στη διαμόρφωση καθώς και μέγιστη χωρητικότητα αναλόγως τις συνθήκες και τις εκάστοτε ανάγκες.

Σε αυτό το μοτίβο το επταθέσιο ηλεκτρικό SUV της Skoda θα διαθέτει αντίθετα ανοιγόμενες πόρτες εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ευκολία στην πρόσβαση. Το παζλ αναμένεται να συμπληρώσουν τα νεότερα ψηφιακά  gadgets της Skoda τα οποία θα εστιάσουν σε μια «απλή και διαισθητική εμπειρία» και για αυτόν ακριβώς τον λόγο η καμπίνα του νέου μοντέλου θα διαθέτει αρκετούς φυσικούς διακόπτες εκτός από τις δεδομένες δύο ευμεγέθεις οθόνες.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024