Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στη Γάζα: Μειώνονται τα στρατεύματα του Ισραήλ

Πόλεμος στη Γάζα: Μειώνονται τα στρατεύματα του Ισραήλ

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι μειώνονται τα στρατεύματα στην νότια Γάζα

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι αποσύρθηκαν όλα τα χερσαία στρατεύματα από τη νότια Λωρίδα της Γάζας, εκτός από μία ταξιαρχία, δηλαδή μερικές χιλιάδες στρατιώτες. Ο στρατός δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το Reuters, η απόσυρση αποφασίστηκε την ώρα που η Αίγυπτος ετοιμάζεται να φιλοξενήσει νέο γύρο συνομιλιών με στόχο την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων.

Ξεκινούν νέες διαπραγματεύσεις στο Κάϊρο

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων στο Κάϊρο

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο επικεφαλής της CIA Μπιλ Μπερνς βρίσκεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Κάιρο για να συναντηθεί με τον επικεφαλής της ισραηλινής Μοσάντ Νταβίντ Μπαρνέα, όπως και αξιωματούχους της Αιγύπτου και του Κατάρ. Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων.

Αντιπροσωπείες του Ισραήλ και της Χαμάς θα μεταβούν σήμερα στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, για συνομιλίες με τον Μπερνς και τον υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, μετέδωσε χθες, Σάββατο, το αιγυπτιακό μέσο ενημέρωσης Al-Qahera News.

Από την πλευρά της, η Χαμάς επιβεβαίωσε την αναχώρηση της αντιπροσωπείας της για το Κάιρο σήμερα, δήλωσε χθες ότι δεν θα υποχωρήσει από το αίτημά της για ανακωχή, που θα περιλαμβάνει «πλήρη κατάπαυση του πυρός», ισραηλινή αποχώρηση από τη Γάζα, επιστροφή των εκτοπισμένων και μια «σοβαρή» συμφωνία για την ανταλλαγή ομήρων με Παλαιστινίους που κρατούνται από το Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι έπειτα από κατάπαυση του πυρός μιας εβδομάδας στα τέλη Νοεμβρίου, η οποία επέτρεψε την απελευθέρωση περίπου εκατό ομήρων σε ανταλλαγή με Παλαιστίνιους κρατούμενους, έχουν γίνει αρκετοί γύροι έμμεσων διαπραγματεύσεων, μέσω μεσολαβητών, ανάμεσα στις δύο πλευρές στον πόλεμο αυτόν για την επίτευξη συμφωνίας για νέα κατάπαυση του πυρός.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024