Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καντίροφ: 3.000 άνδρες Wagner μπαίνουν πάλι στον πόλεμο της Ουκρανίας

Καντίροφ: 3.000 άνδρες Wagner μπαίνουν πάλι στον πόλεμο της Ουκρανίας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διέθεσε τις απαραίτητες κενές θέσεις για τη φιλοξενία των νεοεισερχομένων στο Akhmat, τις ειδικές δυνάμεις της Τσετσενίας.

επιβεβαίωσε ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διέθεσε τις απαραίτητες κενές θέσεις για τη φιλοξενία των νεοεισερχομένων στο Akhmat, σημειώνοντας ότι άλλες ρυθμίσεις και διατυπώσεις «θα διευθετηθούν στο εγγύς μέλλον» και σύντομα θα δούμε ξανά δράση.

Ο Καντίροφ ανακοίνωσε ότι 3.000 πρώην μαχητές της Wagner θα ενταχθούν στη μονάδα ειδικών δυνάμεων Akhmat από τη Δημοκρατία της Τσετσενίας, ενώ θα ενταχθεί και ένας γνωστός διοικητής της Wagner με το παρατσούκλι Ratibor. Πρόκειται για τον Αλεξάντερ Κουζνέτσοφ.

Επιπλέον, εξήρε τους πρώην μαχητές του PMC ως έμπειρους και «πολύ αποτελεσματικούς πολεμιστές» και χαρακτήρισε την ενσωμάτωσή τους στην Akhmat ως ένα «στρατηγικά σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της χώρας. Μας ενώνει ένας και μοναδικός σκοπός – η υπεράσπιση της πατρίδας και των συμφερόντων της. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η απόφαση θα έχει πολύ σύντομα σημαντικό αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η ειδική στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε ο Καντίροφ.

Το πορτρέτο του αρχηγού των μισθοφόρων της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο κοντά στο πρώην κέντρο PMC Wagner στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας στις 24 Αυγούστου 2023.

Δεν είναι η πρώτη φουρνιά των μαχητών της Wagner που επανακάμπτει στον Ρωσοουκρανικό πόλεμο

Τον Φεβρουάριο, ο διοικητής της Akhmat, Άπτι Αλαουντίνοφ , μετέδωσε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι στο απόσπασμά του υπήρχαν τρεις ξεχωριστές μονάδες από πρώην μαχητές της Wagner PMC. Μέρος της ρωσικής Εθνοφρουράς, η Akhmat είναι μια εσωτερική στρατιωτική δύναμη που υπάγεται απευθείας στον πρόεδρο και τον επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Πέρυσι, ο Καντίροφ ανακοίνωσε τις προθέσεις του να ιδρύσει μια ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία, η οποία θα θεωρηθεί ανταγωνιστής της Wagner, μετά τη λήξη της θητείας του ως πρόεδρος. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό το είδος επαγγελματικής συγκρότησης είναι σημαντικό και απαραίτητο, οπότε σχεδιάζω σοβαρά να ανταγωνιστώ τον αγαπητό μας αδελφό Γεβγκένι Προγκόζιν και να δημιουργήσω μια ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία», είχε πει τότε στο κανάλι του στο Telegram, προσθέτοντας ότι ο Wagner ανέδειξε «την ανάγκη για ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες και αυτό το είδος επαγγελματικής συγκρότησης είναι αναμφίβολα σημαντικό και απαραίτητο».

Ωστόσο, ο πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις επιτυχίες του ομίλου Wagner στις ειδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις. Ο ιδρυτής του Wagner, Γεβγκένι Προγκόζιν έχασε τη ζωή του μαζί με εννέα άλλους σε αεροπορικό δυστύχημα στις 23 Αυγούστου, ενώ ταξίδευε από τη Μόσχα στην Αγία Πετρούπολη. Μόλις δύο μήνες πριν από τον αναμενόμενο θάνατό του, ο Πριγκόζιν είχε αψηφήσει ανοιχτά τη στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας ξεκινώντας μια σύντομη ανταρσία, μια κίνηση που εγκυμονούσε τον κίνδυνο κλιμάκωσης σε εμφύλια σύγκρουση.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024