Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Ο εμβολισμός διαδηλωτών από φανατικό, ξύπνησε μνήμες πριν τον πόλεμο

Ισραήλ: Ο εμβολισμός διαδηλωτών από φανατικό, ξύπνησε μνήμες πριν τον πόλεμο

Οι Ισαάκ Χέρζογκ και Μπένι Γκαντζ αταγγέλλουν τον εμβολισμό διαδηλωτών από οδηγό στοΤελ Αβίβ, προειδοποιούν κατά της «επιστροφής στην 6η Οκτωβρίου».

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ και άλλοι πολιτικοί ηγέτες καταγγέλλουν τον ύποπτο εμβολισμό διαδηλωτών από οδηγό στο Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άτομα. Σε ανακοίνωσή του, στην οποία χαρακτηρίζει το περιστατικό «πολύ σοβαρό», ο Πρόεδρος Χέρτζογκ προειδοποιεί ότι «η βία είναι μια κόκκινη γραμμή που δεν πρέπει ποτέ να ξεπεραστεί» και ζητεί να προσαχθούν στη δικαιοσύνη όσοι ενεργούν βίαια.

«Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην 6η Οκτωβρίου», λέει, αναφερόμενος στις πολιτικές και κοινωνικές εντάσεις που ταλάνιζαν το Ισραήλ πριν από την επίθεση της Χαμάς που ξεκίνησε τον πόλεμο στη Γάζα. «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε την ενότητα του Ισραήλ. Μόνο μαζί θα νικήσουμε τους εχθρούς μας».

Ο υπουργός του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου Μπένι Γκαντζ καταγγέλλει το «φρικτό περιστατικό» και λέει ότι «όλοι πρέπει να μιλήσουμε με καθαρή φωνή ενάντια σε κάθε βία». Καταγγέλλει επίσης «τις συγκρίσεις των διαδηλωτών με τους εχθρούς μας και την κατηγορία ότι θέλουν να δολοφονήσουν τον πρωθυπουργό. Όλοι οι δημόσιοι ηγέτες πρέπει να ενεργούν με ευαισθησία προς όλα τα τμήματα της κοινωνίας, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες ημέρες», πρόσθεσε ο Γκαντζ, ενώ προειδοποιεί ομοίως για την επιστροφή «στις ημέρες πριν από την 7η Οκτωβρίου»

Πέντε διαδηλωτές χτυπήθηκαν σε διαδήλωση στο Τελ Αβίβ κατά τη διάρκεια εμβολισμού αυτοκινήτου

Πέντε διαδηλωτές χτυπήθηκαν από αυτοκίνητο στο Τελ Αβίβ κοντά στο κέντρο μιας διαδήλωσης εναντίον του Μπενιαμίν Νετανιάχου από έναν οδηγό που αρνήθηκε να υπακούσει στις οδηγίες της αστυνομίας. Οι συγγενείς των ομήρων ζητούν διαρκώς την συνθηκολόγηση με τη Χαμάς.

Η ισραηλινή εφημερίδα αναφέρει ότι ομάδες πρώτων βοηθειών μετέφεραν τους τραυματίες στο νοσοκομείο Ichilov και ότι ένας από αυτούς φέρεται να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ένα βίντεο από το περιστατικό που αναρτήθηκε από έναν δημοσιογράφο, τον Uri Sela, ο οποίος εργάζεται για το ειδησεογραφικό πρακτορείο Walla, κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024