Ολλανδία: Η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ τέθηκε υπό κράτηση δύο φορές σε διαδήλωση στη Χάγη
Οι αστυνομικές αρχές είπαν πως έθεσαν υπό κράτηση όσους προσπάθησαν να αποκλείσουν δρόμους
Η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ τέθηκε το Σάββατο δύο φορές υπό κράτηση από την αστυνομία, στη διάρκεια διαδήλωσης στη Χάγη της Ολλανδίας.
Η Τούνμπεργκ τέθηκε αρχικά υπό κράτηση για λίγο από την τοπική αστυνομία, μαζί και με άλλους διαδηλωτές οι οποίοι προσπάθησαν να αποκλείσουν ένα μεγάλο αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στη Χάγη.
Αφού απελευθερώθηκε, η Τούνμπεργκ έσπευσε σε μια μικρή ομάδα διαδηλωτών που είχε αποκλείσει ένα διαφορετικό δρόμο, ο οποίος οδηγεί στο σιδηροδρομικό σταθμό. Εκεί τέθηκε υπό κράτηση για δεύτερη φορά και απομακρύνθηκε με βαν της αστυνομίας.
Πριν τεθεί υπό κράτηση, η Τούνμπεργκ είπε στους δημοσιογράφους ότι διαδηλώνει επειδή ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια υπαρξιακή κρίση.
«Δεν θα καθήσουμε να βλέπουμε ανθρώπους να χάνονται»
«Βρισκόμαστε σε μια πλανητική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δεν θα καθήσουμε να βλέπουμε τους ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και τα μέσα για να συντηρηθούν και να αναγκάζονται να γίνουν κλιματικοί πρόσφυγες, όταν μπορούμε να κάνουμε κάτι», όπως είπε.
Ακτιβιστές προσπάθησαν να αποκλείσουν τον γειτονικό αυτοκινητόδρομο A12. Ο δρόμος αυτός είχε αποκλεισθεί για αρκετές ώρες δεκάδες φορές τους τελευταίους μήνες από ακτιβιστές, που ζητούν να τερματισθούν όλες οι επιδοτήσεις για τη χρήση ορυκτών καυσίμων.
Σε προηγούμενες διαμαρτυρίες, η αστυνομία είχε οδηγήσει κρατούμενους διαδηλωτές σε άλλα σημεία της πόλης, όπου τους είχε αφήσει ελεύθερους χωρίς περαιτέρω συνέπειες.
Η τοπική αστυνομία δεν θέλησε να σχολιάσει ατομικές περιπτώσεις, όμως ανακοίνωσε ότι όλοι όσοι προσπάθησαν να αποκλείσουν δρόμους τέθηκαν υπό κράτηση. Η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Μαρίκε Μάας, δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να πει πόσα άτομα συνελήφθησαν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γιατί το Πεκίνο δεν μπορεί να πιέσει την Τεχεράνη
- ΝΔ: Νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Δημήτρης Μαρκόπουλος – Αντικαθιστά τον Μακάριο Λαζαρίδη
- Άρης: Συνάντηση του Ριτσαρντ Σιάο με τον Νίκο Ζήση στην Αθήνα για θέματα της ΚΑΕ
- Η Βικτόρια Μπέκαμ σπάει τη σιωπή της για τη ρήξη στην οικογένειά της
- Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά στο Αίγιο – Επιχειρεί μεγάλη δύναμη
- Ο θολός Απρίλιος, η «καλή» και η «κακή» αφρικανική σκόνη και τα επεισόδια που αυξάνονται
- Allbirds: Γνωστή εταιρεία υπόδησης αφήνει τα παπούτσια για την τεχνητή νοημοσύνη και… εκτινάχθηκε η μετοχή της
- Κρήτη: Χειμερινός κολυμβητής εντοπίστηκε νεκρός σε σπηλιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)





















![Ολλανδία: Έκανε 250 τατουάζ με το όνομά του στο κορμί της συντρόφου του [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/foto1-1-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442