Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Πέθανε ο 15χρονος που υπέστη ανακοπή μετά από επίθεση έξω από σχολείο

Γαλλία: Πέθανε ο 15χρονος που υπέστη ανακοπή μετά από επίθεση έξω από σχολείο

Ο έφηβος ξυλοκοπήθηκε από πολλά άτομα που στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Βρέθηκε σε έναν δρόμο «όχι μακριά από το σχολείο του»

Σοκάρει το νέο περιστατικό βίας κατά ανηλίκων στη Γαλλία, με θύμα ένα 15χρονο αγόρι.

Ο έφηβος, που δέχθηκε άγρια επίθεση στην έξοδο του σχολείου του στο Βιρί-Σατιγιόν, στην περιοχή του Παρισιού, απεβίωσε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (5/4), όπως έγινε γνωστό από την εισαγγελία του Εβρί.

Οι δράστες «προσπάθησαν να τον σφαγιάσουν»

Η επίθεση στον 15χρονο συνέβη καθώς έφευγε από το σχολείο.  Ο μαθητής υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή, όπως δήλωσε αστυνομική πηγή και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Necker στο Παρίσι, σύμφωνα με τον Jean-Marie Vilain, δήμαρχο του Viry-Châtillon.

Οι δράστες «προσπάθησαν να τον σφαγιάσουν», δήλωσε ο Vilain, χαρακτηρίζοντάς τους «το χειρότερο είδος κακοποιών. Αυτή η ακραία βία γίνεται καθημερινότητα».

Ο έφηβος «βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος από έναν περαστικό σε έναν δρόμο που βρίσκεται κοντά στο γυμνάσιό του»

Παράλληλα, είπε ότι θα παράσχουν ψυχολογική βοήθεια στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο έφηβος ξυλοκοπήθηκε από πολλά άτομα που στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Βρέθηκε σε έναν δρόμο «όχι μακριά από το σχολείο του», δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Έρευνα για ανθρωποκτονία

Η έρευνα, που ξεκίνησε αρχικά για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αφορά πλέον τις «κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της ομαδικής επίθεσης στα περίχωρα ενός σχολικού συγκροτήματος», επισημαίνει ο εισαγγελέας Γκρεγκουάρ Ντουλέν.

«Οι έρευνες συνεχίζονται για να καθοριστούν οι συνθήκες των εγκληματικών αυτών γεγονότων και να επιτραπεί η σύλληψη των αυτουργών», προστίθεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Έχοντας δεχθεί «βίαιη επίθεση από πολλά άτομα», ο έφηβος «βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος από έναν περαστικό σε έναν δρόμο που βρίσκεται κοντά στο γυμνάσιό του».

«Θα σταθούμε αδιάλλακτοι μπροστά σε κάθε μορφή βίας», δήλωσε πριν από την ανακοίνωση του θανάτου του παιδιού ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε ένα άλλο σχολικό συγκρότημα, στο Παρίσι.

Το σχολείο «πρέπει να παραμείνει ένα άδυτο» μπροστά σε «ένα είδος ασυγκράτητης βίας μεταξύ των εφήβων μας», πρόσθεσε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024