Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γλαβίνας στο συνέδριο ΝΔ: Ο πυρσός της δημοκρατίας να μην καίει συσκοτίζοντας τα πεπραγμένα της εξουσίας

Γλαβίνας στο συνέδριο ΝΔ: Ο πυρσός της δημοκρατίας να μην καίει συσκοτίζοντας τα πεπραγμένα της εξουσίας

Απομακρύνεται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο η χώρα επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γλαβίνας

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο χαιρετισμός του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Θανάση Γλαβίνα, στο 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Γλαβίνας άσκησε σκληρή κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνοντας εκτενή αναφορά τόσο στο σκάνδαλο των υποκλοπών, όσο και στην τραγωδία των Τεμπών, όσο και στη διαρροή προσωπικών δεδομένων πολιτών «σε κομματικά γραφεία», για να τονίσει πως όλα αυτά «έχουν αμαυρώσει το κράτος δικαίου, τους θεσμούς και έχουν εντείνει τις ανησυχίες των πολιτών».

«Ο πυρσός της δημοκρατίας οφείλει να φωτίζει τη διαφάνεια και τη λογοδοσία, όχι να καίει συσκοτίζοντας τα πεπραγμένα της εξουσίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ενώ μίλησε για «δημοκρατία σε κόπωση».

Όπως είπε, «κάτι κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση. Για την ελληνική κοινωνία του 2024 όμως, μια κοινωνία απογοητευμένη και εν πολλοίς θυμωμένη, αυτό που δεν είναι ούτε θεμιτό ούτε χρήσιμο, είναι η οίηση της εξουσίας, η τοξικότητα, η εργαλειοποίηση των θεσμών και η ισοπεδωτική απαξίωση των προτάσεων των πολιτικών αντιπάλων», τόνισε ο Θανάσης Γλαβίνας.

«Το οικονομικό θαύμα για το οποίο η κυβέρνηση πανηγυρίζει, δεν υπάρχει»

Όσον αφορά την οικονομία, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι τα μέτωπα είναι πολλά, σημειώνοντας πως «δεν αποτελούν μεμονωμένες αστοχίες της κυβέρνησης, αλλά ένα κεντρικό πρόβλημα στην οικονομική πολιτική της».

«Η ανάπτυξη της χώρας στηρίζεται στον κλάδο του real estate, ένα κλάδο εύθραυστο, ολιγοπωλιακό, που μέχρι στιγμής έχει αυξήσει τα ενοίκια σε όλη την επικράτεια και έχει εκτοξεύσει το κόστος ζωής, μιας και ο πληθωρισμός συνεχώς αυξάνεται. Μια σειρά από δημοσιεύματα αποδεικνύουν ότι το οικονομικό θαύμα για το οποίο η κυβέρνηση πανηγυρίζει, απλά δεν υπάρχει», είπε χαρακτηριστικά.

Προσέθεσε ότι «χάθηκε η ευκαιρία των παραγωγικών επενδύσεων με τα χρήματα που μας δόθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης, ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που θα μπορούσε να δημιουργήσει μια πραγματικά σταθερή, ανθεκτική και ανταγωνιστική εθνική οικονομία. Δυστυχώς, καλλιεργείται ένα κλίμα εφησυχασμού και επίπλαστης ευημερίας, το οποίο δεν θα αργήσει να δείξει τα όριά του», προειδοποίησε.

«Σε ευρύτερο πλαίσιο, η αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης δεν στρέφεται προς την κατεύθυνση μιας δίκαιης, βιώσιμης με το βλέμμα στο μέλλον ανάπτυξης προς το συμφέρον της κοινωνίας. Προτιμάται να δίνεται η μερίδα του λέοντος στα ολιγοπώλια στα τρόφιμα, στην ενέργεια, στα καύσιμα, μια επιλογή που αποδυναμώνει την ελληνική οικονομία, καθώς υπονομεύεται ο ανταγωνισμός και μειώνονται οι δυνατότητες, οι ευκαιρίες και τα κίνητρα για την υγιή επιχειρηματικότητα», τόνισε.

Υπογραμμίζοντας πως «μετράμε αποτυχίες», αναφέρθηκε στο ζήτημα της ασφάλειας, σημειώνοντας ότι «παρά τις χιλιάδες προσλήψεις αστυνομικών στις οποίες η κυβέρνηση της ΝΔ έχει προβεί, γινόμαστε μάρτυρες γυναικοκτονιών έξω από αστυνομικά τμήματα, περιστατικά βίαιων συμπεριφορών μεταξύ ανηλίκων, το έγκλημα της νύχτας να γιγαντώνεται».

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024