Σε συλλήψεις μελών κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας στην Πάτρα προχώρησαν αστυνομικοί από το Τμήμα Αρχαιοκαπηλίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής το βράδυ της Παρασκευής.
Κάποιοι από τους κατηγορούμενους ήταν γνώμιμοι των Αρχών για διάφορες υποθέσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, στην υπόθεση αρχαιοκαπηλίας εμπλέκονται κάτοικοι της Πάτρας εις βάρος των οποίων έχουν σχηματισθεί δικογραφίες για κατοχή αρχαίων αντικειμένων.
Επίσης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν αρχαία αντικείμενα μεγάλης αξίας σε κατ’ οίκον έρευνες και σε χώρους ιδιοκτησίας των δραστών.
Μεταξύ των κατηγορούμενων βρίσκονται άτομα που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για διάφορες υποθέσεις.
Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν τα αρχαία που κατείχαν επρόκειτο να τα διαθέσουν προς πώληση σε «συλλέκτες» του εξωτερικού ή εάν η δράση τους επικεντρωνόταν στην ελληνική «αγορά».
Επίσημες ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία αναμένονται μέσα στην ημέρα.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59