Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Άγιοι Ανάργυροι: «Ο δράστης δείχνει μία επιλεκτική αμνησία», λέει η δικηγόρος του πατέρα της δολοφονηθείσας Κυριακής

Άγιοι Ανάργυροι: «Ο δράστης δείχνει μία επιλεκτική αμνησία», λέει η δικηγόρος του πατέρα της δολοφονηθείσας Κυριακής

Η κοπέλα ζήτησε προστασία και δεν έλαβε. Αντιμετώπισε όμως, ειρωνεία και αδιαφορία.

Σοκαρισμένο παραμένει το πανελλήνιο με τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Ο πρώην σύντροφός της, που έμελλε να γίνει ο δολοφόνος της, δεν έπεισε με τους ισχυρισμούς τους τον ανακριτή και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να λέει ότι θέλει, απλά υπάρχουν στοιχεία που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του»

Ψυχρός, κυνικός, απαθής, αμετανόητος επικαλέστηκε κενό μνήμης και ψυχιατρικά προβλήματα, ζητώντας το ακαταλόγιστο.

Στους γιατρούς του νοσοκομείου, ωστόσο, όταν μεταφέρθηκε μετά τον αυτότραυτισμό του είχε πει «ότι σκότωσε την Κυριακή γιατί την ήθελε μόνο δική του».

«Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι»

Ο πόνος για τον πατέρα της 28χρονης είναι αβάσταχτος. Μιλώντας στο «Φως στο Τούνελ» και στην Αγγελική Νικολούλη, στέλνει το μήνυμά του σε όλες τις γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας και συγκλονίζει.

«Ο πόνος είναι ανείπωτος την παρούσα στιγμή προσπαθώντας να διαχειριστώ την τεράστια απώλειά μου. Δυστυχώς, η Κυριακή μου δεν θα γυρίσει πίσω. Ζητώ αυτό που δεν έκανε η Ελληνική Αστυνομία, που είχε καθήκον να προστατεύσει το κορίτσι μου. Όπως όλους τους πολίτες. Πλέον, να το κάνει η Ελληνική Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι», τονίζει.

Απευθυνόμενος σε όλες τις κοπέλες, συμπληρώνει: «Τα κορίτσια πρέπει να μιλούν στην οικογένεια. Το κοριτσάκι μου, που το μεγάλωσα, δεν μου είχε πει όσα βίωνε τον τελευταίο καιρό για να μην με φέρει σε δύσκολη θέση. Το κορίτσι μου έκανε ότι έπρεπε να κάνει ως μία γυναίκα που απειλείται. Την έδιωξαν, την άφησαν ανυπεράσπιστη. Μόνη της ενώ απειλείτο. Βίωσε ειρωνεία και αδιαφορία τα τελευταία λεπτά της ζωής της».

«Οι επιστολές σπιλώσουν τη μνήμη της Κυριακής»

Μετά το έγκλημα οι αστυνομικοί κατέσχεσαν μια σειρά από επιστολές, που είχε στείλει ο 39χρονος στην αδικοχαμένη Κυριακή, στο πέρασμα των τελευταίων χρόνων. Όλες στο ίδιο μήκος κύματος, με τον ίδιο να το παίζει θύμα.

Η Ελένη Μαζαράκη, δικηγόρος του πατέρα της Κυριακής, μίλησε επίσης στο «Φως στοΤούνελ» και εξέφρασε την άποψη πως αυτές «είναι στο πλαίσιο της υπερασπιστής του».

«Ο πατέρας της είναι μία τραγική φιγούρα. Είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να λέει ότι θέλει, απλά υπάρχουν στοιχεία που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του. Ο συγκεκριμένος δράστης έδειξε μία επιλεκτική αμνησία όπου με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να δικαιολογήσει τις πράξεις του», λέει.

Και προσθέτει: «Οι επιστολές του θεωρούμε πως είναι γραμμένες -άγνωστο πότε- για να σπιλώσουν την Κυριακή. Πιστεύω πως είναι στο πλαίσιο της υπερασπιστής του. Εάν είχαν αποδέκτη την Κυριακή γιατί είναι στα χέρια του; Εδώ εμπλέκονται και οι αστυνομικοί υπάλληλοι που είχαν υποχρέωση από τον νόμο να την υπερασπιστούν. Η κοπέλα ζήτησε προστασία και δεν έλαβε. Αντιμετώπισε όμως, ειρωνεία και αδιαφορία. Είναι αυτεπάγγελτη η διαδικασία».

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024