Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Υιοθετήστε μια κατσίκα! - Νησί της Ιταλίας χαρίζει τα ζώα που είναι περισσότερα από τους κατοίκους του

Υιοθετήστε μια κατσίκα! – Νησί της Ιταλίας χαρίζει τα ζώα που είναι περισσότερα από τους κατοίκους του

Πρόκειται για μια προσφορά του δημάρχου καθώς ο αριθμός των αξιαγάπητων ζώων είναι έξι φορές επάνω από αυτόν των κατοίκων

Ο δήμαρχος ενός απομακρυσμένου ιταλικού νησιού που έχει κατακλυστεί από άγριες κατσίκες προσφέρθηκε να χαρίσει τα ζώα σε όποιον είναι πρόθυμος να τα φιλοξενήσει.

Ο Riccardo Gullo σκέφτηκε την πρωτότυπη ιδέα αφού σε μια πρόσφατη απογραφή υπολογίστηκε ότι ο αριθμός των κατσικών στο Αλικούντι, το μικρότερο από τις Αιολίδες Νήσους της Σικελίας, έκτασης πέντε τετραγωνικών χιλιομέτρων, ήταν εξαπλάσιος από τον ετήσιο πληθυσμό του νησιού, που ανέρχεται σε 100 άτομα.

Τα ζώα, ικανά στην πλοήγηση στα απότομα βράχια του Alicudi, ζούσαν κάποτε αρμονικά μαζί με τους κατοίκους και έγιναν τουριστική ατραξιόν όπως και το ηφαίστειο του νησιού.

«Πρέπει να βρεθεί μια λύση, καθώς η απειλή για τη βλάστηση του νησιού είναι σοβαρή»

Όμως ο αριθμός τους αυξήθηκε τόσο γρήγορα τα τελευταία χρόνια, ώστε άρχισαν να μετακινούνται από τη συνήθη κατοικία τους στην κορυφή του νησιού προς την κατοικημένη περιοχή, καταστρέφοντας την πλούσια πράσινη βλάστηση, προκαλώντας καταστροφές σε κήπους και χωράφια, γκρεμίζοντας τμήματα πέτρινων τοίχων και μπαίνοντας ακόμη και στα σπίτια.

Το Αλικούντι, το οποίο απέχει δύο έως τρεις ώρες με το πλοίο από την ηπειρωτική Σικελία, υπάγεται στη διοίκηση του μεγαλύτερου νησιού Lipari.

«Δεν θέλουμε επ’ ουδενί να σκεφτούμε τη θανάτωση των ζώων…»

Η πρωτοβουλία «υιοθετήστε μια κατσίκα» κρίθηκε ως ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης του ζητήματος με τον πιο συμπονετικό τρόπο.

«Δεν θέλουμε επ’ ουδενί να σκεφτούμε τη θανάτωση των ζώων, γι’ αυτό ενθαρρύνουμε την ιδέα να τα χαρίσουμε», δήλωσε ο Gullo. «Οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει αίτηση, δεν χρειάζεται να είναι αγρότης, και δεν υπάρχουν περιορισμοί ως προς τον αριθμό τους» εξήγησε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, oι άνθρωποι έχουν προθεσμία μέχρι τις 10 Απριλίου για να υποβάλουν την αίτησή τους. «Έχουμε ήδη δεχτεί αρκετά τηλεφωνήματα, μεταξύ άλλων από έναν αγρότη στο νησί Vulcano, ο οποίος θα ήθελε να πάρει αρκετές, καθώς, μεταξύ άλλων, παράγει ένα ρικότα που αρέσει πολύ», πρόσθεσε ο Gullo.

Οι κατσίκες μεταφέρθηκαν για πρώτη φορά στο Αλικούντι πριν από 20 χρόνια από κάποιον που, όπως πιστεύεται, σκόπευε να εκθρέψει τα ζώα. Αλλά το σχέδιο έπεσε στο κενό και οι κατσίκες αφέθηκαν στην τύχη τους. Τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τον αυξανόμενο πληθυσμό τους επισημάνθηκαν για πρώτη φορά από τον Paolo Lo Cascio, πρώην δημοτικό σύμβουλο, το 2008.

«Πρέπει να βρεθεί μια λύση, καθώς η απειλή για τη βλάστηση του νησιού είναι σοβαρή», δήλωσε ο Lo Cascio, ο οποίος εκτιμά τον πληθυσμό των κατσικιών σε 800 αντί για 600.

«Θα έπρεπε να είχε γίνει μια παρέμβαση πριν από 10 χρόνια» επισήμανε.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024