Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: Kλωνοποιούν κατσίκες για να αυξήσουν τα εισοδήματα των κτηνοτρόφων

Κίνα: Kλωνοποιούν κατσίκες για να αυξήσουν τα εισοδήματα των κτηνοτρόφων

Το πρόγραμμα κλωνοποίησης της τοπικής κυβέρνησης αναμένεται να βοηθήσει στη διατήρηση του πληθυσμού τους

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι κλωνοποίησε με επιτυχία θιβετιανές κατσίκες χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική που δημιούργησε τον πρώτο κλώνο ζώου στην Ιστορία, το πρόβατο που ονομάστηκε Ντόλι.

Οι επιστήμονες είπαν ότι οι δυο κλώνοι κατσίκας που προέκυψαν, δημιουργήθηκαν με κλωνοποίηση σωματικών κυττάρων, η οποία περιλαμβάνει τη μεταφορά του πυρήνα ενός ενήλικου κυττάρου σε ένα νέο κύτταρο ωαρίου. Στη συνέχεια, το ωάριο εμφυτεύεται σε μια παρένθετη μητέρα που γεννά ένα μωρό που έχει κατά μηδέν τοις εκατό δικό του DNA και κατά εκατό τοις εκατό DNA του δότη.

Ερευνητές κλωνοποίησαν με επιτυχία θιβετιανές κατσίκες στο Qinghai της βορειοδυτικής Κίνας

«Μέσω της κλωνοποίησης, η γενετική πληροφορία μπορεί να αντιγραφεί πλήρως», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Su Jianmin από το Northwest Agriculture and Forestry University. Ο πρωτότοκος κλώνος ήταν 7,4 κιλά όταν γεννήθηκε και «είναι υγιής», μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό κανάλι China Central Television, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τη δεύτερη κατσίκα.

Τι δήλωσαν οι επιστήμονες

Αμφότερες κλωνοποιήθηκαν από τεράστιες σε μέγεθος και βραβευμένες αρσενικές κατσίκες, οι οποίες κρίθηκαν ως ιδανικές για αναπαραγωγή. Κινέζοι επιστήμονες δήλωσαν προχωρούν σε κλωνοποιήσεις των εν λόγω κατσικών για να «αποκαταστήσουν και να διατηρήσουν» το γενετικό υλικό από «εξέχοντα άτομα» του εν λόγω πληθυσμού – κάτι αποτελεί μια δύσκολη διαδικασία για τους εκτροφείς και τους βοσκούς .

«Με την πλήρη χρήση αυτών των ιδανικών για αναπαραγωγή κριαριών αναπαραγωγής, καθώς και με την πλήρη αξιοποίηση και επέκταση των γενετικών τους πόρων, παρέχουμε την επιστημονική και τεχνολογική μας δύναμη για να αυξήσουμε το εισόδημα των τοπικών κτηνοτρόφων και να αναπτύξουμε την τοπική βιομηχανία αναπαραγωγής».

Τα μελλοντικά σχέδια των επιστημόνων

Η ομάδα σκοπεύει να κλωνοποιήσει τις κατσίκες που παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες πολύτιμου μαλλιού, είπαν οι επιστήμονες. Μακροπρόθεσμα, θέλουν να κλωνοποιήσουν τα αρσενικά κατσίκια που μπορούν να γεννήσουν τους καλύτερους παραγωγούς μαλλιού.

Τα ζωντανά αποτελέσματα του επιστημονικού εγχειρήματος

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης που έκαναν γνωστό το εν λόγω επιστημονικό εγχείρημα δεν έδωσαν πολλές λεπτομέρειες, αλλά αποκάλυψαν ότι τα δυο ζώα δημιουργήθηκαν με κλωνοποίηση σωματικών κυττάρων στην επαρχία Qinghai.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024