Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναπτύσσει δυναμική που δεν μπορεί να ανακοπεί, εκτιμά η Κεχαγιά

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναπτύσσει δυναμική που δεν μπορεί να ανακοπεί, εκτιμά η Κεχαγιά

«Ο στόχος είναι σύνθετος και δεν αφορά μόνο το 17% ή το 18% αλλά το να γεφυρωθεί το χάσμα με το πρώτο κόμμα που είναι η ΝΔ», υποστήριξε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Βούλα Κεχαγιά

Οι ευρωεκλογές θα είναι το πρώτο βήμα για την ανατροπή της εικόνας που έχουμε σήμερα αυτή της κυριαρχίας της ΝΔ, υποστήριξε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στην ΕΡΤ. Παράλληλα εκτίμησε πως «στις ευρωεκλογές δεν θα υπάρχει αυτή η εικόνα».

Όπως είπε η Βούλα Κεχαγιά, «ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μπορεί να εκτιναχθεί από τη μία ημέρα στην άλλη και να έχουμε ισόποσα ποσοστά με το κυβερνών κόμμα. Σας θυμίζω ότι η ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές κατέγραψε 41% και τώρα οι δημοσκοπήσεις της δίνουν 31, 32, 33%. Πάλι είναι ψηλά η ΝΔ και παραμένει μεγάλη η διαφορά από το δεύτερο κόμμα που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Εμείς, όμως, θεωρούμε ότι σταδιακά αναπτύσσουμε μια δυναμική η οποία δεν μπορεί να ανακοπεί. Διότι ο κόσμος βλέπει συνέπεια, αποτελεσματικότητα, δεσμεύσεις και πρόγραμμα, για παράδειγμα, οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη φορολογία και την ακρίβεια εμπνέουν εμπιστοσύνη και καθησυχάζουν τον ελληνικό λαό που βρίσκεται σε πολύ μεγάλη ανησυχία».

«Είναι άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να έχει 17% και η ΝΔ 31%»

Σύμφωνα με την ίδια, ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. «Δεν θέλω να βάλω πήχη και ποσοστά. Ο στόχος είναι σύνθετος και δεν αφορά μόνο το 17% ή το 18% αλλά το να γεφυρωθεί το χάσμα με το πρώτο κόμμα που είναι η ΝΔ. Είναι άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να έχει 17% και η ΝΔ 31%, -αναφέρω ενδεικτικά κάποια νούμερα με βάση τις δημοσκοπήσεις- και είναι άλλο πράγμα να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 17% και η ΝΔ 41%. Είναι άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να παραμείνει δεύτερο κόμμα και κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με βάση τις εθνικές εκλογές και άλλο να έχει χάσει τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές. Εμείς θα είμαστε η πρώτη πολιτική δύναμη στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ως προοδευτική δύναμη, και πιστεύουμε ότι θα μειώσουμε πάρα πολύ την ψαλίδα σε σχέση με τη ΝΔ, ώστε ο στόχος των εθνικών εκλογών να είναι μία νικηφόρα πορεία».

Ακολούθως πρόσθεσε πως «έχουμε να κάνουμε με μία επικίνδυνη κυβέρνηση η οποία θέλουμε να φύγει. Ζητάμε εκλογές για να επανακαθοριστούν τα εκλογικά ποσοστά γιατί υπάρχει μια σωρεία σκανδάλων που επιβάλλει -το δείχνουν και τα ποιοτικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων, το λένε δηλαδή και οι ψηφοφόροι- να ξαναγίνουν εκλογές και να ξαναζυγιστούμε όλοι».

«Όλο το πολιτικό σύστημα να βρει τρόπους αποκλεισμού εγκληματικών οργανώσεων»

Σχετικά με τις ποινικές διώξεις σε βάρος 11 βουλευτών των «Σπαρτιατών» η Βούλα Κεχαγιά υποστήριξε ότι «παρακολουθούμε την εξέλιξη, το εκλογοδικείο θα αποφασίσει τι θα επισυμβεί και τι θα γίνει αν οι «Σπαρτιάτες» εκπέσουν και χάσουν και τις βουλευτικές τους έδρες. Το πολιτικό στοιχείο που υπενθυμίζουμε είναι ότι τώρα καταδεικνύεται ότι οι πολιτικές πρωτοβουλίες που είχε λάβει η κυβέρνηση το ’21 και το ’23 ήταν ελλειμματικές και ανεπαρκείς. Και εξ’ αυτού του λόγου βλέπουμε όλες αυτές τις συνέπειες μετά και τις καταγγελίες του κ. Στίγκα στην Εισαγγελία και τους φοβερούς διαλόγους που είχαν διαμειφθεί. Πρέπει όλο το πολιτικό σύστημα να βρει τρόπους αποκλεισμού εγκληματικών οργανώσεων και φασιστικών συμμοριών από τα κοινά, είτε πρόκειται για τη Βουλή, τον δήμο της Αθήνας ή οποιονδήποτε άλλο δήμο».

Για το αίτημα να παραιτηθεί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για την κατάσταση της Ελληνικής Αστυνομίας, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισήμανε πως «είναι υπόλογος ο κ. Χρυσοχοΐδης. Διότι δεν είναι ένας άπειρος πολιτικός, αλλά έχει ταυτιστεί με τη θητεία του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Δημοσίας Τάξεως στο παρελθόν και είναι ο μακροβιότερος υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Στον προηγούμενο ανασχηματισμό επέστρεψε στο συγκεκριμένο υπουργείο ως ο πλέον επιτυχημένος. Άρα, το γεγονός ότι η Ελληνική Αστυνομία παραπαίει και φανερώνει σημάδια διάλυσης και σαπίλας, ανικανότητας και δυσλειτουργίας, είναι κάτι που αγγίζει τον ίδιο τον υπουργό».

Τέλος, ερωτηθείσα για το αν μια παραίτηση υπουργού θα ωφελούσε και σε ποιον βαθμό, υποστήριξε ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι ο τρίτος υπουργός Προστασίας του Πολίτη στους εννέα μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ στη δεύτερη θητεία της. Άρα, αυτό το ερώτημα πρέπει να απευθυνθεί στους κυβερνώντες οι οποίοι έχουν αλλάξει τρεις φορές τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη μέσα σε εννέα μήνες. Ωφελεί να παραιτείται, κάθε φορά, ένας υπουργός; Θεωρητικά θα σας έλεγα ότι ενδεχομένως να μην υπάρχει αποτέλεσμα. Υπάρχει, όμως, και το σκέλος των πολιτικών ευθυνών. Αν δεν παραιτείται ο κ. Κικίλιας -το αναφέρω ενδεικτικά- γιατί το καλοκαίρι κατακάηκε όλη η χώρα, καθώς είχαμε τις καταστροφές στον Έβρο, στη Στερεά Ελλάδα, στη Ρόδο, στη Θεσσαλία με τις πλημμύρες, αν δεν παραιτείται ποτέ ο εκάστοτε υπουργός, τότε τι κάνουμε; Δεν κυβερνά ένα συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα, το οποίο πρέπει να αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη; Εμείς είμαστε φειδωλοί στο να ζητάμε παραιτήσεις υπουργών αλλά στην περίπτωση του κ. Χρυσοχοΐδη υπάρχει μια καταφανής αναποτελεσματικότητα στην Ελληνική Αστυνομία».

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024