Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βήμα προς την αιωνιότητα - Οι Kiss έγιναν... άβαταρ

Βήμα προς την αιωνιότητα – Οι Kiss έγιναν… άβαταρ

Η πώληση στην Pophouse θα εκπληρώσει το όραμα του συγκροτήματος να γίνει… αθάνατο, επειδή οι μορφές τους θα γίνουν ψηφιακές και άφθαρτες στο χρόνο

To αμερικάνικο hard rock συγκρότημα, Kiss, το οποίο σχηματίστηκε στη Νέα Υόρκη το 1973 και μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 20 άλμπουμ με τις πωλήσεις των δίσκων να ξεπερνούν τα εκατό εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, φαίνεται πως δεν είχε στο μυαλο του μόνο τη φήμη, αλλά και την υστεροφημία του μέσα στην χρόνο.

Με αυτή τη σκέψη τα μέλη της ροκ μπάντας αποφάσισαν να πουλήσουν τα δικαιώματα της μουσικής του, καθώς και το όνομα, την εικόνα και το ομοίωμά τους στην Pophouse, τη σουηδική εταιρεία ψυχαγωγίας που ίδρυσε ο Björn Ulvaeus των Abba – προς 300 εκατ. δολάρια.

Μουσική: Το αποτύπωμα των μεγαλύτερων deal του 2023

Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε την Πέμπτη, αποτιμά το μερίδιο των καλλιτεχνών στα μουσικά δικαιώματα και το branding σε περίπου 300 εκατ. δολάρια.

Η Pophouse σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη συμφωνία για να δημιουργήσει ένα ζωντανό μουσικό σόου με avatars των μελών των Kiss, παρόμοιο με το Abba Voyage, το σόου του Λονδίνου που περιλαμβάνει ψηφιακές εκδοχές των μελών του σουηδικού συγκροτήματος που παίζουν τις επιτυχίες τους.

Η σουηδική εταιρεία ελπίζει να διατηρήσει το συγκρότημα στο προσκήνιο για πολλά χρόνια, αφού τα πραγματικά μέλη των Kiss σταματήσουν να περιοδεύουν. Η εταιρεία δήλωσε ότι η συμφωνία θα «ξεκλειδώσει νέα ακροατήρια και πηγές εσόδων».

Τα δικαιώματα

Η πώληση καταδεικνύει επίσης πώς ορισμένοι επενδυτές υιοθετούν μια πιο ενεργή προσέγγιση στην ιδιοκτησία των μουσικών δικαιωμάτων, τα οποία έχουν γίνει μια δημοφιλής κατηγορία περιουσιακών στοιχείων τα τελευταία χρόνια.

Τα μουσικά δικαιώματα αποφέρουν μια ροή εισοδήματος με βάση τα έσοδα από τη ροή και τις πωλήσεις δίσκων, αλλά οι επενδυτές μπορούν επίσης να ανεβάσουν τις αξίες μέσω συμφωνιών αδειοδότησης για ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές.

Η απόκτηση του ονόματος, της εικόνας και των εικόνων των Kiss – ενός ιδιαίτερα θεατρικού ροκ συγκροτήματος των ΗΠΑ που έχει πουλήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως σε μια 50ετή καριέρα – δίνει στην Pophouse περαιτέρω ευκαιρίες να δημιουργήσει νέες πηγές εσόδων από την κληρονομιά του συγκροτήματος.

Ο Gene Simmons, μπασίστας και συνιδρυτής των Kiss, δήλωσε ότι υπάρχουν διάφορα σχέδια υπό ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένων της εικονικής συναυλίας, μιας βιογραφίας και μιας νέας ψηφιακής «εμπειρίας» με θέμα τους Kiss.

Στο άπειρο κι ακόμη παραπέρα

Ο Johan Lagerlöf, επικεφαλής επενδύσεων στην Pophouse, τόνισε εξάλλου πως αποστολή της εταιρείας είναι «να εκπληρώσει το όραμα του συγκροτήματος να γίνει αθάνατο», προσθέτοντας: «Οι Kiss είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα και εμβληματικά συγκροτήματα στην ιστορία της μουσικής. Επαναπροσδιόρισαν την έννοια των ροκ συναυλιών και πάντοτε μετέφεραν την τέχνη τους σε νέες αχαρτογράφητες περιοχές».

Η Pophouse άρχισε να επενδύει σε μουσικούς καταλόγους το 2022 αποκτώντας το πλειοψηφικό μερίδιο των καταλόγων των σουηδικών dance συγκροτημάτων Avicii και Swedish House Mafia. Είναι ο κύριος επενδυτής και συμπαραγωγός πίσω από την εικονική συναυλία Abba Voyage. Η Pophouse έχει επίσης αποκτήσει τον μουσικό κατάλογο της Cyndi Lauper.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pophouse, Per Sundin ήταν προηγουμένως διευθύνων σύμβουλος της Universal Music Sweden και πρόεδρος της Universal Music Nordics από το 2008 έως το 2019. Ο Sundin υπέγραψε για πρώτη φορά συμβόλαιο με τον Avicii το 2010 και είναι συνιδρυτής του Avicii Experience, ενός μουσείου αφιερωμένου στον σουηδό DJ, έβαλε τέλος στη ζωή του του 2018

Ο Sundin τόνισε πως η συμφωνία θα δώσει «νέα πνοή στους χαρακτήρες και τις προσωπικότητές τους, ενώ παράλληλα θα αξιοποιήσει και θα αναβαθμίσει τον οπτικό κόσμο των Kiss».

Η αρχή έγινε

Στο τέλος της τελευταίας συναυλίας του συγκροτήματος στο Madison Square Garden στη Νέα Υόρκη, ανακοινώθηκε ότι το συγκρότημα θα ζούσε ως ψηφιακά άβαταρ για πλήρως εικονικές σκηνικές παραστάσεις, οι οποίες δημιουργήθηκαν από την Industrial Light and Magic και την Pophouse. Ενώ ο Simmons δήλωσε ότι επενδύθηκαν 200 εκατομμύρια δολάρια για τα άβαταρ, οι πρώτες ψηφιακές παραστάσεις με άβαταρ θα ξεκινήσουν το 2027, με τον Thayer να δηλώνει σε συνέντευξή του τον Ιανουάριο του 2024 ότι «θα πάρει λίγο χρόνο για να φτάσει η εικόνα» εκεί που θα ήθελε το συγκρότημα, θεωρώντας την ως το μέλλον της ψυχαγωγίας.

Ο Simmons αυτή τη στιγμή συνεχίζει να εργάζεται με το εμπνευσμένο από το αμερικανικό ροκ εστιατόριο Rock & Brews και να εμφανίζεται με το σόλο συγκρότημά του, στο οποίο ανακοίνωσε την πρώτη του συναυλία μετά τους Kiss, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Βραζιλία τον Απρίλιο του 2024.

Πηγή: OT

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024