Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φθορές σε τρένο στη Θεσσαλονίκη λόγω φωτιάς - Σώθηκαν τελευταία στιγμή οι μηχανοδηγοί

Φθορές σε τρένο στη Θεσσαλονίκη λόγω φωτιάς – Σώθηκαν τελευταία στιγμή οι μηχανοδηγοί

Η φωτιά εκδηλώθηκε στον σιδηροδρομικό άξονα Θεσσαλονίκης – Ειδομένης όταν οι καλαμιές μεγάλου ύψους ακούμπησαν ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης

Φθορές υπέστη αμαξοστοιχία της Hellenic Train που απειλήθηκε από εστία φωτιάς στη δυτική Θεσσαλονίκη, με τους μηχανοδηγούς να βγαίνουν κυριολεκτικά τελευταία στιγμή από την καμπίνα ώστε να σώσουν τη ζωή τους.

Η φωτιά εκδηλώθηκε όταν οι καλαμιές μεγάλου ύψους -οι οποίες κατά το thesstoday.gr δεν είχαν κλαδευτεί- ακούμπησαν ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εστία φωτιάς πάνω στον σιδηροδρομικό άξονα Θεσσαλονίκης – Ειδομένης. Η φωτιά πολύ γρήγορα επεκτάθηκε και απείλησε ολόκληρη την αμαξοστοιχία.

Στον συγκεκριμένο σιδηροδρομικό άξονα παρατηρείται εικόνα εγκατάλειψης

Κατά το ίδιο μέσο, αλγεινή εντύπωση δημιουργεί το γεγονός ότι κατέρρευσε η ηλεκτροδότηση, με αποτέλεσμα το τρένο να παραμένει ακινητοποιημένο, ενώ η φωτιά είχε επεκταθεί και μάλιστα προκάλεσε φθορές στον συρμό.

Στιγμιότυπο από το σημείο που προκλήθηκε η πυρκαγιά

Οι μηχανοδηγοί χρειάστηκε να εγκαταλείψουν και λίγο αργότερα μια μηχανή βοήθειας έσπευσε στο σημείο ώστε να απομακρύνει την αμαξοστοιχία με ασφάλεια. «Σωθήκαμε κυριολεκτικά τελευταία στιγμή. Έπεσε το ρεύμα, έχουμε μιλήσει πάρα πολλές φορές για τις ακαθάριστες γραμμές» ανέφερε μηχανοδηγός.

Ακαθάριστη η γραμμή

Οι φλόγες είχαν σχεδόν τυλίξει την αμαξοστοιχία, με τους μηχανοδηγούς να προσπαθούν να τη μετακινήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, τη στιγμή που οι πυροσβέστες επιχειρούσαν ακατάπαυστα ώστε να την περιορίσουν.

Όπως διακρίνεται στις φωτογραφίες στον συγκεκριμένο σιδηροδρομικό άξονα παρατηρείται εικόνα εγκατάλειψης: Ακαθάριστη γραμμή, ξερά κλαδιά αλλά και «μπαζότοποι» πίσω ακριβώς από την αμαξοστοιχία.

Η φωτιά ξέσπασε πλησίον της Παλιάς Εθνικής Οδού και το μέτωπο έκαιγε ξερά χόρτα κοντά σε βαγόνι του ΟΣΕ, ενώ λίγα μέτρα μακριά στεγάζονται επιχειρήσεις, καθώς και μονάδες με οικόσιτα ζώα.

Δείτε βίντεο:

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024