Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η σεζόν... εκτόξευσης του Μήτογλου - Η μεγάλη επίδραση στα ριμπάουντ και στην επίθεση του Παναθηναϊκού (vids)

Η σεζόν… εκτόξευσης του Μήτογλου – Η μεγάλη επίδραση στα ριμπάουντ και στην επίθεση του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Ντίνος Μήτογλου είναι η «έξυπνη βόμβα» του καλοκαιριού για τον Παναθηναϊκό, έχει εξελιχθεί στο «κλειδί» του Εργκίν Αταμάν σε άμυνα και επίθεση και είναι χωρίς αμφιβολία ένας τοπ επιπέδου φόργουορντ

O Παναθηναϊκός προχώρησε σε μια πολύ μεγάλη επένδυση το περασμένο καλοκαίρι, έφερε για την άκρη του πάγκου του τον Εργκίν Αταμάν και έκανε σπουδαίες μεταγραφές, με αποτέλεσμα να είναι στη 2η θέση και «αγκαλιά» με τον πλεονέκτημα έδρας.

Οι πράσινοι έχουν δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο, έχουν κάνει εξαρετικές κινήσεις, όμως αυτή που από το καλοκαίρι έμοιαζε (και είναι) η «έξυπνη βόμβα» δεν είναι άλλη από την επιστροφή του Ντίνου Μήτογλου.

Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν τιμωρημένος λόγω του ότι βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, ο Παναθηναϊκός τον προσέγγισε πριν από μερικούς μήνες και συμφώνησε μαζί του, με τον Μήτογλου να έχει εξελιχθεί μέσα στη σεζόν σε ακρογωνιαίο λίθο του Παναθηναϊκού και να είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους κορυφαίους στη θέση «4» στην Ευρώπη.

Ο Μήτογλου κατάφερε μέσα σε λίγες εβδομάδες να «καθαρίσει» στη βασική πεντάδα τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, που ήρθε με ένα τεράστιο συμβόλαιο στην Ελλάδα και το τριφύλλι, ενώ έχει τα καλύτερα νούμερα στην καριέρα του, πραγματοποιώντας μια απίθανη σεζόν.

Συγκεκριμένα, ο Μήτογλου ξεκίνησε έτσι κι αλλιώς «καυτός», όμως είναι αντικειμενικά κομβικός στην ξέφρενη πορεία στον δεύτερο γύρο που έχει οδηγήσει στη 2η θέση της Euroleague και στο πλεονέκτημα έδρας.

Ο Μήτογλου σε 29 ματς και 29:21 λεπτά στο παρκέ κατά μέσο όρο, μετράει 12,4 πόντους, 6,9 ριμπάουντ, 15,2 PIR, όντας τρίτος σε πόντους, πρώτος σε ριμπάουντ και δεύτερος σε PIR. Παράλληλα, με τα 6,9 ριμπάουντ είναι δεύτερος ριμπάουντερ σε ολόκληρη τη Euroleague, πίσω μόνο από τον Τζος Νίμπο της Μακάμπι που είναι σέντερ και έχει 7,2!

Αυτό που έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία όμως είναι πως είναι πρώτος και σε νταμπλ-νταμπλ, με τον 28χρονο να έχει 6 και να είναι μαζί στην πρώτη θέση με τον Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ της Μπασκόνια που επίσης έχει 6.

Ο Μήτογλου φλερτάρει σε πάρα πολλά ματς με το νταμπλ-νταμπλ, είναι σε μια πολύ ιδιαίτερη κατηγορία μαζί με τους Τορνίκε Σενγκέλια, Άλεκ Πίτερς, Νίκολα Μίροτιτς οι κορυφαίοι φόργουορντ και με βάση τους αριθμούς τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μήτογλου τη φετινή σεζόν εκτός των άλλων έχει καταρρίψει και όλα τα προσωπικά του ρεκόρ, δείγμα και της χρονιάς που διανύει, με το αποκορύφωμα να είναι η απίθανη επίδοση κόντρα στον Ολυμπιακό, όπου πριν από μερικές εβδομάδες στην ήττα των πράσινων είχε μαζέψει 16 ριμπάουντ μαζί με 11 πόντους.

Tα νταμπλ-νταμπλ του Μήτογλου

1. Άλμπα Βερολίνου (10/11/23): 24 πόντοι, 10 ριμπάουντ
2. Βίρτους Μπολόνια (17/11/23): 24 πόντοι, 10 ριμπάουντ
3. Βιλερμπάν (14/12/23): 16 πόντοι, 11 ριμπάουντ
4. Ολυμπιακός (14/3/24): 11 πόντοι, 16 ριμπάουντ
5. Ερυθρός Αστέρας (20/3/24): 17 πόντοι, 10 ριμπάουντ
6. Μπαρτσελόνα (22/3/24): 19 πόντοι, 10 ριμπάουντ

Όλα τα παιχνίδια του 28χρονου

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024