Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Π. Μαρινάκης - Άγιοι Ανάργυροι: Αρμόδιοι να αποδώσουν ευθύνες είναι η Δικαιοσύνη και όσοι διεξάγουν την έρευνα

Π. Μαρινάκης – Άγιοι Ανάργυροι: Αρμόδιοι να αποδώσουν ευθύνες είναι η Δικαιοσύνη και όσοι διεξάγουν την έρευνα

Ο κ. Μαρινάκης ανακοίνωσε ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα και τα στοιχεία θα σταλούν στον Εισαγγελέα ο οποίος θα καλέσει τους εμπλεκόμενους σε απολογία.

«Η αποτρόπαιη δολοφονία μιας νέας κοπέλας, της Κυριακής, στους Αγίους Αναργύρους, μας έχει όλους συγκλονίσει. Ο δράστης βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης – κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών – για την γυναικοκτονία έξω από το Α.Τ, προσθέτοντας ότι «η ηγεσία της ΕΛΑΣ έκανε ήδη τις πρώτες ενέργειες, απομακρύνοντας από τη θέση τους αστυνομικούς οι οποίοι ελέγχονται για πράξεις ή παραλείψεις οι οποίες προηγήθηκαν από το αποτρόπαιο έγκλημα».

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι «έπρεπε να είχαν γίνει πολλά περισσότερα από όσα έγιναν» από τους αστυνομικούς. Διεμήνυσε ωστόσο ότι οι μόνοι αρμόδιοι να αποδώσουν ευθύνες είναι η Δικαιοσύνη και όσοι διεξάγουν τη σχετική έρευνα.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «οι αρμόδιες αρχές και η Δικαιοσύνη θα εξετάσουν κάθε πτυχή της συγκεκριμένης υπόθεσης. Αν τηρήθηκε το πρωτόκολλο ενεργειών, αλλά, ακόμα και αν έπρεπε να γίνουν επιπλέον ενέργειες οι οποίες δεν έγιναν για να αποφευχθεί το μοιραίο. Η ίδια η τραγική κατάληξη υποδηλώνει ότι έπρεπε να είχαν γίνει πολλά περισσότερα από όσα έγιναν από τους αστυνομικούς.

Αλλά οι μόνοι αρμόδιοι να αποδώσουν ευθύνες είναι η Δικαιοσύνη και όσοι διεξάγουν την σχετική έρευνα».

«Δεν χωρούν δικαιολογίες»

Επανέλαβε δε ότι: «Η Ελληνική Αστυνομία απέστειλε όλο το υλικό σε όλες τις Αρχές, αλλά και η ίδια διεξάγει έρευνες. Θα υπάρξει πλήρης η αλήθεια και θα αποδοθεί στους πολίτες της χώρας μας και ταυτόχρονα θα υπάρξει όλος εκείνος ο απολογισμός που πρέπει να γίνει για να μην ξανασυμβούν τέτοια γεγονότα».

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα και τα στοιχεία θα σταλούν στον Εισαγγελέα ο οποίος θα καλέσει τους εμπλεκόμενους σε απολογία.

Ο κ. Μαρινάκης παραδέχτηκε ότι «έπρεπε να είχαν γίνει πολλά περισσότερα από όσα έγιναν» από τους αστυνομικούς. Διεμήνυσε ωστόσο ότι οι μόνοι αρμόδιοι να αποδώσουν ευθύνες είναι η Δικαιοσύνη και όσοι διεξάγουν τη σχετική έρευνα

«Όσα προηγήθηκαν της δολοφονίας στους Αγίους Αναργύρους, δεν χωρούν δικαιολογίες, αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι στην συνολική εικόνα της αντιμετώπισης του φαινομένου των γυναικοκτονιών και εν γένει της αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας δεν έχουν γίνει σημαντικά βήματα.

Επίσης, είναι άδικο και μηδενιστικό να ακυρώνουμε την προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των γυναικών και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο τον περιορισμό, σε όσο μεγαλύτερο βαθμό γίνεται, τέτοιων εγκληματικών ενεργειών.

Κυρίως όμως -και αυτό είναι το πιο σημαντικό- δεν θα πρέπει να αποθαρρυνθούν τα θύματα ενδοοικογενειακής ή έμφυλης βίας να σπάσουν τον κύκλο του φόβου και να κάνουν καταγγελίες», είπε ο κ. Μαρινάκης.

Με το βλέμμα στην αντιπολίτευση

Και με το βλέμμα στραμμένο στην αντιπολίτευση, πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα προκειμένου να μειωθούν όσο περισσότερο γίνεται τα θύματα, να τα στηρίξουμε όσο μπορούμε περισσότερο και να αποδίδουμε στους θύτες τις αυστηρότερες δυνατές ποινές ανάλογα με τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει.

Γι’ αυτό και προτιμούμε από προτάσεις με μόνο επικοινωνιακό χαρακτήρα, να αυστηροποιούμε στην πράξη τις ποινές, επαναφέροντας από το 2022, εν προκειμένω για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, την ισόβια κάθειρξη ως μοναδική ποινή και αυστηροποιώντας περαιτέρω με τις πρόσφατες αλλαγές τις διατάξεις της υφ’ όρον απόλυσης ώστε να μένουν περισσότερα χρόνια οι δράστες στην φυλακή».

Sports in

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95: Το έκανε 2-2 και… βλέπει Βερολίνο

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας με 95-88, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και θα παίξει την πρόκρισή του στο Final Four στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024