Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κασσελάκης από Χανιά: Ετοιμάζουμε πρόταση για αύξηση 100 ευρώ ανά μήνα στους φαντάρους

Κασσελάκης από Χανιά: Ετοιμάζουμε πρόταση για αύξηση 100 ευρώ ανά μήνα στους φαντάρους

«Επεξεργαζόμαστε πρόταση μαζί με τον ναύαρχο Αποστολάκη για να έχουν τουλάχιστον 100 ευρώ τον μήνα», υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης

Στον πεζόδρομο της Μουσούρων στα Χανιά πραγματοποίησε ομιλία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη.

Μιλώντας για την εμπειρία του στον στρατό, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε μεταξύ άλλων πως συζήτησε «με φτωχά παιδιά στον στρατό και τα 8 ευρώ που παίρνει τον μήνα ο φαντάρος είναι μέτρο αδικίας. Επεξεργαζόμαστε πρόταση μαζί με τον ναύαρχο Αποστολάκη για να έχουν τουλάχιστον 100 ευρώ τον μήνα».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε πως οι φαντάροι δεν βγάζουν τον μήνα χωρίς να βγάζουν από τις οικονομίες τους. «Οι μισθωτοί, μέχρι και οι αγρότες, δεν μπορούν να επιβιώσουν, αλλά τα σούπερ μάρκετ έχουν τεράστια υπερκέρδη. Τουλάχιστον στα βασικά αγαθά πρέπει να βοηθήσουμε, με μηδενικό ΦΠΑ», υποστήριξε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανέφερε ότι πρέπει να μπει μηδενικό ΦΠΑ στα βασικά είδη, όπως το ψωμί και το γάλα, που, όπως ανέφερε, τα έχει ανάγκη ο κόσμος.

Δείτε την ομιλία:

«Δεν πάμε πουθενά, χτίζουμε κίνημα – Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει νέα δυναμική»

«Ο πήχης μας είναι η σύγχρονη Ευρώπη της προόδου, δεν είναι η οπισθοδρόμηση της δεξιάς», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας για τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες ευρωεκλογές.

«Τα λέω ντρέτα γιατί δεν με έχει κανείς, ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ τον έχει κανείς. Δεν παίρνουμε άδεια από συμφέροντα για να βγάλουμε προτάσεις. Άλλοι παίρνουν», σημείωσε χαρακτηριστικά και προσέθεσε πως «τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται με νέα δυναμική, ανακάμπτει, περνάει σε λίγο το ποσοστό των τελευταίων εκλογών, το Μαξίμου παίρνει τα κανάλια τηλέφωνα να πει ‘μην τον παρουσιάζετε τον Κασσελάκη’. Καλά, θα δείτε, δεν πάμε πουθενά, χτίζουμε κίνημα».

«Πάμε δυνατά στις ευρωεκλογές, πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας», κάλεσε τον κόσμο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το νόμο περί ευθύνης υπουργών»

Ο Στέφανος Κασσελάκης, αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών, σημείωσε ότι «οι ευθύνες δεν σταματούν στον Κώστα Καραμανλη, ειδικά για το μπάζωμα. Αμφιβάλλω αν από αυτόν δόθηκε η εντολή. Μάλλον πιο ψηλά δόθηκε η εντολή» και έκανε λόγο για «υπαρξιακή ανάγκη συγκάλυψης αυτού του εγκλήματος από τη ΝΔ».

«Λόγω του παρανοϊκού νόμου περί ευθύνης υπουργών – θα τον καταργήσουμε αν γίνουμε κυβέρνηση – πάνε να τον αμνηστεύσουν. Ξεπλένουν τους δικούς τους πριν μπουν φυλακή», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, μίλησε επί προσωπικού, απαντώντας σε όσους ίσως λένε ότι «δεν ντρέπεται ο πατέρας του για το παιδί του», αναφερόμενος στις ομοφοβικές αντιλήψεις που επικρατούν ακόμα στην κοινωνία και λέγοντας ότι και στην Κρήτη υπάρχουν κάποιοι που αντιμετωπίζουν ομοφοβικά τον πρώτο ανοιχτό ομόφυλο γάμο.

«Πήγα σήμερα στον Αλικιανό, στο μνημείο που ο προπάππους μου σκοτώθηκε από τους Γερμανούς σε αντίποινα, τρεις μήνες μετά τη μάχη της Κρήτης. Και ο θείος μου και ο προπάππους μου σκοτώθηκαν από τους Γερμανούς και είναι τα ονόματά τους εκεί. Για τα γονίδιά μου δεν θα απολογηθώ ποτέ», υπογράμμισε.

«Η Κρήτη δεν πρόκειται ποτέ να απολογηθεί, όταν στέκεται απέναντι στον φασισμό. Εμείς παλέψαμε εδώ πέρα, φέραμε τεράστια αντίσταση στους Γερμανούς. Δεν θα αφήσουμε την ακροδεξιά και τον φασισμό να γίνει εδώ ξαφνικά ένας καρκίνος που δεν θα μπορέσουμε να νικήσουμε. Έχετε ευθύνη όλοι σας, όσο η ακροδεξιά μεγαλώνει στη χώρα μας, όσο ο κόσμος αισθάνεται μία απαξίωση για το πολιτικό καθεστώς», προσέθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Η Δικαιοσύνη έχει πάψει να είναι το τελευταίο αποκούμπι των πολιτών»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τις θέσεις του κόμματός του για την αστυνομία, με αφορμή τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να επιλέγεται από τη Βουλή και οι αστυνομικοί να εκπαιδεύονται από έμπειρο επιστημονικό προσωπικό και ειδικά σε ζητήματα όπως η έμφυλη βία και το bullying.

«Η ασφάλεια του Έλληνα πολίτη για μένα δεν είναι προς διαπραγμάτευση», τόνισε.

Μιλώντας για τη Δικαιοσύνη, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι έχει πάψει να είναι το τελευταίο αποκούμπι των πολιτών, ενώ προανήγγειλε τομές που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Μετά την ομιλία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε ερωτήσεις των πολιτών, ενώ παρουσίασε και τους υποψήφιους των προκριματικών εκλογών στην περιφέρεια Κρήτης για το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024