Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κλειδώθηκαν και αποκλείστηκαν τα απορριμματοφόρα του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου - Τι είπε στο in η δήμαρχος

Κλειδώθηκαν και αποκλείστηκαν τα απορριμματοφόρα του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου – Τι είπε στο in η δήμαρχος

Μια ιστορία με αβέβαια έκβαση εκτυλίσσεται στο Δήμο Ραφήνας Πικερμίου.

«Εγκλωβισμένα είναι τα απορριμματοφόρα του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση ιδιοκτητών όμορου οικοπέδου να αποκλείσουν την είσοδο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ)» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος και το in μίλησε για το ζήτημα αυτό που έχει προκαλέσει ή θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο δήμο, ειδικά όσο πλησιάζουμε στην καλοκαιρινή περίοδο, με την δήμαρχο Δήμητρα Τσεβά.

«Έχουμε προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να ανοίξει ξανά ο χώρος πρόσβασης των απορριμματοφόρων του Δήμου μας. Αυτή την στιγμή και τα 8 απορριμματοφόρα του δήμου είναι εγκλωβισμένα στο ΣΜΑ. Δυο όμοροι Δήμοι, Μαραθώνα και Σπάτα Αρτέμιδα μας εξυπηρέτησαν με δανεικά 2 απορριμματοφόρα αλλά δεν ξέρω πόσο θα διαρκέσει αυτή η κατάσταση, είπε μιλώντας στο in η Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου, κα Τσεβά για να προσθέσει:

«Η είσοδος για τον χώρο είναι δικιά τους. Αυτός ο δρομίσκος που οδηγεί στον ΣΜΑ και είναι περίπου 800 μέτρα.Υπήρξε μια προσπάθεια αν δεν κάνω λάθος να βρεθεί μια οριστική λύση, αλλά από το 2013 επικράτησε «ησυχία» ενώ πέρασαν 3 δήμαρχοι. Μόνο ο κ. Χριστόπουλος είχε ενδιαφερθεί. Τώρα η ιδιοκτήτρια μας ζητάει να το αγοράσουμε και της είπαμε ναι. Δεν έχουμε αντίρρηση και της το είπαμε. Στις 15/3 πήραμε απόφαση δημοτικού συμβουλίου και της προτείναμε να κάνουμε ένα συμφωνητικό, μισθωτήριο, για το χώρο μέχρι να αγοράσουμε την έκταση. Αλλά όπως γνωρίζετε για να ολοκληρωθεί μια αγοραπωλησία από τον δήμο απαιτούνται τουλάχιστον 4 μήνες. Εκτίμηση, κτηματολόγιο, γεωτεχνική μελέτη, ΔΕΚΟ και άλλα. Και το εξηγήσαμε στην ιδιοκτήτρια».

Και τώρα τι;

Ρωτήσαμε την δήμαρχο τι έπεται: «Έχουμε κάνει νομικές ενέργειες και περιμένουμε. Είμαστε στα κάγκελα. Εκτός από τα απορριμματοφόρα που μας δάνεισαν οι όμοροι Δήμοι και τους ευχαριστούμε για αυτό, βγαίνουμε εμείς οι ίδιοι και μαζεύουμε ότι μπορούμε. Από καταστήματα για παράδειγμα».

*πηγή φωτογραφίας, Δήμος Ραφήνας Πικερμίου

Sports in

Αιχμές από τον Λάκοβιτς μετά το Μπαρτσελόνα – Γκραν Κανάρια: «Χάσαμε για λόγους που δεν καταλαβαίνω»

Σπόντες από τον Γιάκα Λάκοβιτς, μετά από την ήττα της Γκραν Κανάρια από τη Μπαρτσελόνα στην παράταση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024