Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόλος: Ατρόμητη γιαγιά προσποιήθηκε ότι συμφωνεί με τους απατεώνες και τους παγίδεψε

Βόλος: Ατρόμητη γιαγιά προσποιήθηκε ότι συμφωνεί με τους απατεώνες και τους παγίδεψε

Μετά το τηλεφώνημα, όπου ένας εκ των δραστών προσποιήθηκε αστυνομικό για δήθεν τροχαίο του παιδιού της, η 79χρονη κάλεσε την πραγματική αστυνομία...

Τον μάστορά τους φαίνεται να βρήκαν τρεις επιτήδειοι στον Βόλο, όταν η γιαγιά που προσπάθησαν να εξαπατήσουν αποδείχτηκε πολύ ξύπνια για να πέσει στα δίχτυα τους.

Η «σούπερ» γιαγιά περίμενε τους δράστες στο σπίτι με μια σακούλα γεμάτη… χαρτιά, όπου επενέβη η αστυνομία και τους συνέλαβε

Η 79χρονη γυναίκα από τον Αλμυρό του Βόλου δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από κάποιον που προσποιήθηκε τον αστυνομικό ενημερώνοντάς την ότι το παιδί της προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο και για να τον βοηθήσει θα πρέπει να του δώσει κάποια χρήματα.

Σύμφωνα με το gegonota.news, η 79χρονη περιέγραψε στον εισαγγελέα και στην Αστυνομία όσα συνέβησαν με σκοπό να της αποσπάσουν 70.000 ευρώ. Μάλιστα, όταν τους είδε με τις χειροπέδες, τους είπε … «δεν ντρέπεστε; Ντροπή σας».

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο και ζήτησαν προθεσμία να απολογηθούν αύριο, Παρασκευή.

Οι δράστες δεν ζήτησαν συγγνώμη από την ηλικιωμένη, όπως τους συνέστησε ένας αστυνομικός, αλλά της απάντησαν ότι θα τους κρίνει ο Θεός.

Το χρονικό της απόπειρας εξαπάτησης

Η 79χρονη, όταν την κάλεσαν στο τηλέφωνο για να της ζητήσουν τα χρήματα, προσποιήθηκε ότι συμφώνησε να πληρώσει τα 70.000 ευρώ. Μόλις κλείστηκε η συμφωνία, στη συνέχεια η ηλικιωμένη κάλεσε την αστυνομία.

Οι τρεις δράστες έφτασαν στο σπίτι της γιαγιάς αλλά δεν πρόλαβαν να πάρουν τη σακούλα με τα χρήματα, που ήταν… χαρτιά,  καθώς η αστυνομία ήταν εκεί και τους πέρασε χειροπέδες.

Στην κατοχή των απατεώνων, ηλικίας 21, 23 και 50 ετών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε το όχημα στο οποίο επέβαιναν και μετέβησαν στο σπίτι της ηλικιωμένης, ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δράσης τους.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού. Προτεραιότητα είναι να ελεγχθεί αν οι συλληφθέντες εμπλέκονται και σε άλλες υποθέσεις απάτης.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024