Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Έκρυβαν «σπιτικά» εκρηκτικά σε ορθόδοξες εικόνες - Επιθέσεις με drone στη Ρωσία

Ρωσία: Έκρυβαν «σπιτικά» εκρηκτικά σε ορθόδοξες εικόνες – Επιθέσεις με drone στη Ρωσία

Πλαστικά εκρηκτικά, πυροκροτητές και υλικά για όπλα πέρασαν χωρίς ενόχληση από 6 χώρες για να τα σταματήσουν στο τελωνείο οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας.

Χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά των δραστών ή τους συγκεκριμένους ρόλους τους, η FSB δεσμεύτηκε ότι όλοι οι δράστες και οι συνεργοί της μεταφοράς εκρηκτικών στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των ξένων υπηκόων, θα κηρυχθούν καταζητούμενοι και θα διωχθούν σθεναρά σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) συνέλαβε, από κοινού με την Ομοσπονδιακή Τελωνειακή Υπηρεσία, μια ομάδα λαθρεμπόρων που μετέφεραν εκρηκτικά κρυμμένα μέσα σε ορθόδοξες εικόνες και λειτουργικά σκεύη από την Ουκρανία στη Ρωσία, δήλωσε η υπηρεσία Τύπου της FSB στο TASS.

«Κατά τη διαδικασία ελέγχου ενός οχήματος στο διεθνές σημείο ελέγχου αυτοκινήτων Ουμπιλίνκα (κοντά στα σύνορα Λετονίας-Ρωσίας στην περιοχή Πσκοβ), οι αξιωματικοί της FSB ανακάλυψαν εκρηκτικά ξένης κατασκευής που ήταν κρυμμένα μέσα σε ένα φορτίο ορθόδοξων εικόνων και λειτουργικών σκευών και τα οποία διακινούνταν λαθραία από την Ουκρανία στη Ρωσία», δήλωσε η FSB.

Υλικά για 27 εκρηκτικούς μηχανισμούς, πλαστικά εκρηκτικά και πυροκροτητές – Κάποιες από τις εικόνες ήταν έτοιμοι μηχανισμοί

Μέχρι και 27 έτοιμοι προς χρήση αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί μεταμφιεσμένοι σε εικόνες, 70 κιλά ενός εργοστασιακού πλαστικού εκρηκτικού υψηλής ισχύος, 91 ηλεκτρικοί πυροκροτητές και εξαρτήματα για έναν εκτοξευτή ρουκετών RPG-7 κατασχέθηκαν από φορτίο που προερχόταν από την Ουκρανία και είχε περάσει από τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, την Πολωνία, τη Λιθουανία και τη Λετονία καθ’ οδόν προς τη Ρωσία.

Εν τω μεταξύ, ο οδηγός του οχήματος που επιθεωρήθηκε δήλωσε ότι η φορτωτική της αποστολής έδειχνε τελική διεύθυνση παράδοσης στη Μόσχα.

«Όταν έφτασα στη (…) Ρουμανία για τη φόρτωση, στην αποθήκη κοίταξα το φορτίο. Αποτελούνταν από λειτουργικά σκεύη και εικόνες. Και στη συνέχεια κατευθύνθηκα προς τη Ρωσία, προς τη Μόσχα, όπου το φορτίο επρόκειτο να εκφορτωθεί», δήλωσε σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η FSB. Ο πόλεμος βαίνει καλά τους τελευταίους μήνες για την Ρωσία, με την διαφορά πως πλέον η Ουκρανία έχει πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις εντός της Ρωσίας.

Μετά τις επιθέσεις στη Ρωσία αυτό φέρεται να είναι το νέο βεληνεκές της Ουκρανίας.

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη χτυπούν στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία

Ξεχωριστά την Τρίτη, Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ουκρανικά drones έπληξαν περιοχές στο Ταταρστάν, μια ιδιαίτερα βιομηχανική περιοχή νοτιοανατολικά της Μόσχας και περίπου 1.300 χιλιόμετρα από τις γραμμές του μετώπου.

Μία από τις επιθέσεις, η βαθύτερη εντός του ρωσικού εδάφους από την έναρξη του πολέμου, είχε στόχο το τρίτο μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Ρωσίας, το οποίο έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα άνω των 17 εκατομμυρίων τόνων (340.000 βαρέλια την ημέρα).

Πυρκαγιά ξέσπασε στο διυλιστήριο Taneco της Tatneft, η οποία κατασβέστηκε μέσα σε 20 λεπτά, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, προσθέτοντας ότι η παραγωγή δεν έχει διακοπεί. Εικόνες από τον τόπο του συμβάντος έδειξαν ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος χτύπησε την κύρια μονάδα διύλισης, CDU-7, στο διυλιστήριο Taneco. Η μονάδα αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ της συνολικής ετήσιας παραγωγικής ικανότητας του εργοστασίου.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024