Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπελέρης: Στο Μαξίμου ο γιος και ο αδερφός του - Κλείνει η υποψηφιότητά του στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο;

Μπελέρης: Στο Μαξίμου ο γιος και ο αδερφός του – Κλείνει η υποψηφιότητά του στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο;

Θα είναι τελικά υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές ο Φρέντι Μπελέρης;

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν ο γιος και ο αδερφός του Φρέντι Μπελέρη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως συζητήθηκε η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι οι εισηγήσεις για την ένταξη του Φρέντι Μπελέρη στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο έχουν γίνει εδώ και αρκετό καιρό, ενώ θεωρείται μία επιλογή που θα συσπειρώσει το δεξιό ακροατήριο, το οποίο έχει δυσαρεστηθεί από την κυβέρνηση, ιδιαίτερα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Ειδικότερα και, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οι υπουργοί Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης είναι μεταξύ εκείνων που εισηγήθηκαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη, χαρακτηρίζοντάς τον, μάλιστα, ως «Game Changer», λόγω των πτωτικών τάσεων που καταγράφονται στα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος στις δημοσκοπήσεις.

Τα επιχειρήματα όσων δεν τον βλέπουν με «καλό μάτι»

Οι υπουργοί – όπως και άλλα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου – εκτιμούν ότι ο Φρέντι Μπελέρης μπορεί ανατρέψει τα δεδομένα και την πτώση που παρουσιάζει η ΝΔ από τα κόμματα στα δεξιά της και , ταυτόχρονα, να προβάλλει την εθνική ατζέντα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Ωστόσο, υπάρχουν φωνές που παρουσιάζουν αρνητική στάση. Τα στελέχη αυτά εκτιμούν ότι πως αν είναι τελικά υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές, τότε το θέμα του Φρέντι Μπελέρη από πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αλβανία ενδέχεται να μετατραπεί σε ελληνο-αλβανικό.

Αν και δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη με ποιον συναντήθηκαν τα μέλη της οικογένειας Μπελέρη στο Μέγαρο Μαξίμου, ούτε έγινε κάποια σχετική ανακοίνωση, όλα δείχνουν, πάντως, ότι έχουν ξεπεραστεί τυχόν διπλωματικά εμπόδια σε σχέση με την υποψηφιότητα του εκλεγχμένου δημάρχου, ο οποίος καταδικάσθηκε από την αλβανική δικαιοσύνη για εξαγορά ψήφων και παραμένει στη φυλακή.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024