Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιακούλη: H κυβέρνηση συνεχίζει να δημιουργεί «δεξαμενές ομήρων» του ΑΣΕΠ

Λιακούλη: H κυβέρνηση συνεχίζει να δημιουργεί «δεξαμενές ομήρων» του ΑΣΕΠ

Η Ευαγγελία Λιακούλη τόνισε ότι 14.837 επιτυχόντες του διαγωνισμού παραμένουν στη «δεξαμενή προσωπικού» εδώ κι ένα χρόνο, ενώ βλέπουν άλλους να διορίζονται

Για «εμβαλωματική τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία παρατείνει το καθεστώς ιδιότυπης ‘ομηρίας’ των 14.837 πολιτών που έδωσαν εξετάσεις για τη λεγόμενη ‘δεξαμενή’ προσωπικού του ΑΣΕΠ», έκανε λόγο, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη.

Όπως τόνισε, παρότι ήταν η κυβέρνηση της ΝΔ αυτή που ψήφισε το ν. 4765/2021, ο οποίος προέβλεπε ότι ο γραπτός διαγωνισμός της «δεξαμενής προσωπικού» θα αφορά συγκεκριμένες θέσεις, «φάνηκε παντελώς ανέτοιμη να αξιοποιήσει τους επιτυχόντες, παρότι έχουν παρέλθει δύο χρόνια από την ψήφιση – αλλά όχι εφαρμογή – του νόμου».

«Μας λέτε ότι στον επόμενο μεγάλο γραπτό διαγωνισμό, όσοι συμμετέχουν, όχι μόνο δεν θα γνωρίζουν πότε θα διοριστούν και σε ποιες θέσεις, αλλά μπορεί να μην γνωρίζουν καν ποια θα είναι η βαθμολογική βάση»

«Επιβεβαιώνεται, δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ που από τότε είχε εκφράσει την έντονη διαφωνία του, αφού 14.837 επιτυχόντες εκείνου του διαγωνισμού παραμένουν στη ‘δεξαμενή προσωπικού’, εδώ κι έναν χρόνο, ενώ την ίδια στιγμή βλέπουν άλλους, που δεν συμμετείχαν στο γραπτό διαγωνισμό, να διορίζονται με άλλες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ και συγκεκριμένα με τις προκηρύξεις που φέρουν τη σήμανση ‘Κ’», είπε χαρακτηριστικά η Ευαγγελία Λιακούλη.

«Κάνετε εμπόριο ελπίδας»

Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σημείωσε πως η στόχευση της κυβέρνησης τότε «είχε καθαρά κομματικά προεκλογικά κίνητρα: να δημιουργήσετε μερικές χιλιάδες επιτυχόντες που, κατ’ ουσία, θα ήταν ‘όμηροι’ της κυβέρνησης, για το πότε θα διοριστούν και σε ποιες θέσεις».

Για να προσθέσει πως «έρχεστε τώρα – πάλι με τροπολογία – και μας λέτε ότι στον επόμενο μεγάλο γραπτό διαγωνισμό, όσοι συμμετέχουν, όχι μόνο δεν θα γνωρίζουν πότε θα διοριστούν και σε ποιες θέσεις, αλλά μπορεί να μην γνωρίζουν καν ποια θα είναι η βαθμολογική βάση, προκειμένου να θεωρηθούν επιτυχόντες, αφού το υπουργείο Εσωτερικών με μεθοδευμένη ασάφεια ορίζει στο άρθρο 4 της τροπολογίας, πως ‘με την προκήρυξη δύναται(;) να ορίζεται συγκεκριμένη βαθμολογία ως βάση’…».

«Ποια μεγαλύτερη απόδειξη χρειάζεται για να καταλάβει ο καθένας, ότι κάνετε εμπόριο ελπίδας;», ανέφερε χαρακτηρισιτκά η Ευαγγελία Λιακούλη, απευθυνόμενη στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγόρησε ότι θέλει μόνο να δημιουργήσει προσδοκίες σε ανθρώπους που αναζητούν δουλειά, και θα αφιερώσουν χρόνο κι ενδεχομένως χρήμα στην προετοιμασία τους, «κι έπειτα να έχετε τη δυνατότητα να ανεβάσετε τη βάση τόσο ψηλά, ώστε λίγοι να ενταχθούν στην νέα δεξαμενή επιτυχόντων».

«Προετοιμάζετε νέο κύμα ομήρων επιτυχόντων»

Παράλληλα, καταλόγισε στην κυβέρνηση της ΝΔ, πως κατά την «προσφιλή» της μέθοδο προετοιμάζει νέο κύμα «ομήρων» επιτυχόντων, χωρίς να απαντά σε βασικά ερωτήματα που θέτουν οι ίδιοι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό και έχουν να κάνουν με το πότε και σε ποιες θέσεις θα διοριστούν τελικά οι χιλιάδες επιτυχόντες του πρώτου διαγωνισμού, μέχρι πότε θα είναι εν ισχύ η δεξαμενή των επιτυχόντων του πρώτου διαγωνισμού, καθώς και αν – η κυβέρνηση – σκοπεύει να κάνει και δεύτερο διαγωνισμό, χωρίς καν να έχουν απορροφηθεί όλοι πρώτα όλοι οι επιτυχόντες του πρώτου.

«Δεν είναι μόνο οι επιτυχόντες του πρώτου διαγωνισμού που δεν εμπιστεύονται πλέον αυτές τις κυβερνητικές λογικές, οι οποίες αναδύουν ‘οσμή’ παλαιοκομματισμού, συνυφασμένου με ‘επιτελική’ ανοργανωσιά. Δεν είναι μόνο τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων του δημοσίου ή ειδικοί διοικητικοί επιστήμονες που ασχολούνται ειδικά και επισταμένα, με αυτά τα ζητήματα. Είναι πλέον η σιωπηλή πλειοψηφία των πολιτών που δεν ανέχεται την κυβέρνηση της ΝΔ, αφού καθημερινά διαπιστώνει πως τίθενται τεράστια ζητήματα εφαρμογής των νόμων και σωστής λειτουργίας των θεσμών, που καθιστούν τη χώρα μια προβληματική Δημοκρατία», επισήμανε η βουλευτής.

Για να καταλήξει, λέγοντας ότι «μπροστά σε όλα αυτά, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει άλλο δρόμο, από το να παραμείνει εγγυητής και θεματοφύλακας του πολιτεύματος. Απαιτούμε εξηγήσεις τώρα».

Sports in

Παράταση σε πληρωμές φόρων που έληγαν στις 30 Απριλίου

Παράταση όλων των φορολογικών υποχρεώσεων, ΦΠΑ, τελών και βεβαιωμένων οφειλών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024