Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Δήμος Πειραιά «αγκαλιάζει» το σκάκι

Ο Δήμος Πειραιά «αγκαλιάζει» το σκάκι

Tα Μαθητικά Σκακιστικά Πρωταθλήματα Αττικής 2024 στον Πειραιά.

Τα Μαθητικά Σκακιστικά Πρωταθλήματα Αττικής 2024, 33ο Ατομικό και 20ο Ομαδικό Πρωτάθλημα, θα διεξαχθούν το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου στο σχολικό συγκρότημα του 13ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Πειραιά.

Οι αγώνες συνδιοργανώνονται από τον Δήμο Πειραιά, την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (Ε.Σ.Σ.Ν.Α), και τα σκακιστικά σωματεία Α.Ο. Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά, Πειραϊκός Ο.Σ. και ΜΦΚΣ Φοίβος Πειραιά.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης πραγματοποίησε συνάντηση με μέλη της οργανωτικής επιτροπής, εκπροσώπους των σωματείων, καθώς και τον Aντιπρόεδρο της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας κ. Γ. Μακρόπουλο, και τον Γενικό Γραμματέα κ. Χρ. Γκορίτσα.

Διαρκής στήριξη του Δήμου

Στη συνάντηση, ο κ. Μώραλης εκδήλωσε το έντονο ενδιαφέρον του δήμου, προκειμένου να υποστηρίξει τους αγώνες με κάθε πρόσφορο μέσο. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι o Δήμος Πειραιά και ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης «αγκάλιασαν» τα μαθητικά πρωταθλήματα Αττικής με ουσιαστική, τεχνική και οικονομική στήριξη.

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Δεκέμβριο, διεξήχθη με επιτυχία το 72ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα και 45ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.

Η «μεταμόρφωση» του Πειραιά σε σκακιστικό κέντρο ενισχύθηκε με τη δωρεά, της διοργάνωσης προς τον δήμο, σκακιστικών κομματιών για την εξωτερική επιδαπέδια σκακιέρα της πλατείας Κοραή.

Στο πλαίσιο αυτό, η σκακιέρα θα εγκαινιαστεί σύντομα, με την παράλληλη εκδήλωση αγώνων σιμουλτανέ (αγώνες όπου ένας σκακιστής αντιμετωπίζει ταυτόχρονα πολλούς αντιπάλους).

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024