Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κωνσταντινούπολη: Φωτιά σε νυχτερινό κέντρο - Στους 29 ο αριθμός των νεκρών

Κωνσταντινούπολη: Φωτιά σε νυχτερινό κέντρο – Στους 29 ο αριθμός των νεκρών

Φωτιά ξέσπασε στο ισόγειο 16όροφου κτιρίου στο Beşiktaş Gayrettepe, το οποίο χρησιμοποιούνταν ως νυχτερινό κέντρο.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε νυχτερινό κέντρο στο Σισλί της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξαιτίας της πυρκαγιάς έχασαν τη ζωή τους 29 άτομα ενώ ένας τραυματίας νοσηλεύεται. Για το περιστατικό έχουν συλληφθεί συνολικά έξι άτομα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η πυρκαγιά προκλήθηκε έπειτα από έκρηξη κοντά στη σκηνή του νυχτερινού κέντρου όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κτίριο εγκλωβίστηκαν.

Το νυχτερινό κέντρο ήταν κλειστό λόγω του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού.

Καθώς η φωτιά μεγάλωνε, το κλαμπ και το κτίριο γέμισαν καπνό. Εκείνη τη στιγμή, όσοι βρίσκονταν στο κλαμπ και στο κτίριο εγκλωβίστηκαν μέσα

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική αρχή της Κωνσταντινούπολης, αναφέρεται πως εκτιμάται ότι η φωτιά ότι προκλήθηκε κατά τη διάρκεια ανακαίνισης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, σημειώθηκε έκρηξη κοντά στη σκηνή κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης νυχτερινού κέντρου, το οποίο ήταν κλειστό λόγω του Ραμαζανιού.

Στη δήλωση της δημοτικής αρχής της Κωνσταντινούπολης, αναφέρεται ότι πυρκαγιά ξέσπασε λόγω ανακαίνισης στο κέντρο διασκέδασης που λειτουργεί στον μείον 1ο και μείον 2ο όροφο του 16ορόφου κτιρίου που βρίσκεται στην οδό Gündoğdu στην περιοχή Gayrettepe, στις 12.47.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι στο σημείο έσπευσαν πολλές πυροσβέστες και ιατρικά συνεργεία μετά από ειδοποίηση και πρόσθεσε: «Αρκετά άτομα έχασαν τη ζωή τους από τη φωτιά και κάποιοι τραυματίστηκαν. Οι τραυματίες νοσηλεύονται μεταφέρθηκε σε νοσοκομεία της περιοχής».

Ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα καταφτάνουν στο σημείο που ξέσπασε η φονική φωτιά σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Κωνσταντινούπολη

Ξεκίνησε έρευνα η κυβέρνηση

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια ανακοίνωσε επίσης ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τη φωτιά.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε στον υπουργό Εσωτερικών και έλαβε πληροφορίες για τη φωτιά.

Κάνοντας δήλωση για το περιστατικό, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Νταβούτ Γκιούλ δήλωσε: «Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν είναι σαφή. Υπήρχε μια ανακαίνιση σε εξέλιξη. Αυτοί που έχασαν τη ζωή τους εργάζονταν για την ανακαίνιση».

«Δεν γνωρίζουμε την αιτία της πυρκαγιάς. Οι τραυματίες και οι νεκροί είναι άνθρωποι που εργάζονται για την ανακαίνιση του νυχτερινού κέντρου. Το νυχτερινό κέντρο έχει άδεια που ελήφθη το 1987 και η άδεια ανανεώθηκε το 2018. Ένας χώρος που χρησιμοποιείται ως κλαμπ στο υπόγειο του κτιρίου ανακαινιζόταν. Εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης» συμπλήρωσε.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024