Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eκρέμ Ιμάμογλου: Ποιος είναι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης

Eκρέμ Ιμάμογλου: Ποιος είναι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης

Με τη δική του συνταγή μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Άλλοτε με ποντιακούς χορούς, με τραγούδια μπροστά στο πλήθος που παραληρεί ακόμα και με τη βοήθεια dj ώστε το τελικό αποτέλεσμα σε προεκλογικές συγκεντρώσεις να είναι το ιδανικό κι αυτό που είχε στο μυαλό του.

Είναι ο Εκρέμ Ιμάμογλου που κατάφερε να εκλεγεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά δήμαρχος Κωνσταντινούπολης. Ο πολιτικός που πλέον απειλεί την κυριαρχία του Ταγίπ Ενρτογάν.

Δεν θα μπορέσετε ποτέ να εκφοβίσετε ανθρώπους που αγαπούν την πατρίδα τους με απαράδεκτες, παράνομες αποφάσεις. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε και να αγωνιζόμαστε για την ανοικοδόμηση μιας έννομης τάξης στη χώρα μας, όπου όλοι θα μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς

Το 2019 μετά την πρώτη του νίκη, το τουρκικό Εκλογικό Συμβούλιο διέταξε τη διεξαγωγή επαναληπτικών, επειδή όπως ανέφερε διαπιστώθηκαν παρατυπίες. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου χαρακτήρισε τα μέλη του «ηλίθια» και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δυο ετών και επτά μηνών. Κάτι που όχι μόνο δεν έριξε τη δημοτικότητά του, αλλά όπως έδειξαν οι κάλπες ενίσχυσε την εικόνα του. Στο πλευρό του, τα τελευταία 30 χρόνια η φωτογενής Ντιλέκ Ιμάμογλου που ήταν και παραμένει ιδιαίτερα ενεργή στα social media.

Ποιος είναι ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης που αποτελεί την ελπίδα του κοσμικού κράτους

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου γεννήθηκε το 1970 στην Τραπεζούντα. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και το 1994 εργάστηκε σε κατασκευαστική εταιρεία. Το 2000 παντρεύτηκε την Ντιλέκ Ιμάμογλου και απέκτησαν 3 παιδιά.

Το 2008 εντάχθηκε στο ρεπουμπλικανικό κόμμα και 6 χρόνια μετά εκλέχθηκε δήμαρχος σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης. Η νίκη του, το 2019, έγινε θέμα συζήτησης σε ολόκληρη τον κόσμο. Έχει ταχθεί υπέρ της ελληνοτουρκικής συνεργασίας και προσέγγισης. Για την ανάγκη όπως έχει πει, να μείνουν οριστικά πίσω οι διαφορές του παρελθόντος.

Με λόγια που αγγίζουν τους ψηφοφόρους εικόνες που γίνονται viral ακόμα και εκτός Τουρκίας ο Εκρέμ Ιμάμογλου έχει βάλει πλώρη για τον τερματισμό της ηγεμονίας του Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία, μετά από ηγεμονία 20 και πλέον ετών.

«Ο Εκρέμ Ιμάμογλου νίκησε χωρίς να έχει δίπλα του την ενωμένη αντιπολίτευση»

Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος, τουρκολόγος, μιλώντας στο Live News επεξήγησε την πολιτική πορεία που έχει διαγράψει ο Εκρέμ Ιμάμογλου μέχρι και σήμερα.

«Η έκπληξη δεν ήταν ότι έχασε τους τρεις μεγάλους δήμους ο Ερντογάν», σχολίασε αρχικά ο κ. Σταθακόπουλος και τόνισε «εκείνο που κάνει εντύπωση είναι ότι έχασε την Επικράτεια, αυτό είναι σημαντικό και πρέπει να το κρατήσουμε».

Ειδικά για την πολιτική στρατηγική που έχει ακολουθήσει ο Ιμάμογλου ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ξεκίνησε από ένα περιφερειακό δήμο της Κωνσταντινούπολης, πήγε στον μητροπολιτικό. Παρουσίασε μία φθορά στην 5ετία που πέρασε ως δήμαρχος, εντούτοις όμως δεν τον έβλαψε, καθώς πήρε παραπάνω ποσοστό από το 2019 και μάλιστα χωρίς να έχει δίπλα του την ενωμένη αντιπολίτευση, κατέβηκε μόνος του. Αυτό είναι πράγματι μια μεγάλη επιτυχία».

Πηγή: Mega

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024