Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανικοί Times: Οι τρεις ελληνικές πόλεις με προσιτές τιμές που προτείνουν για το καλοκαίρι

Βρετανικοί Times: Οι τρεις ελληνικές πόλεις με προσιτές τιμές που προτείνουν για το καλοκαίρι

Ποιες είναι;

«Περίοδος αιχμής ισοδυναμεί με τιμές αιχμής, σωστά; Λοιπόν, ναι. Αλλά εδώ είναι το θέμα: δεν είναι όλες οι τιμές του Αυγούστου ίσες. Αυτό που μόλις και μετά βίας θα σας εξασφαλίσει μια διανυκτέρευση στα μέσα Ιανουαρίου στο Μονακό μπορεί να εξακολουθεί να είναι εντός του ανώτατου ορίου για ένα καλό ξενοδοχείο στην Κέρκυρα».

Με αυτό τον τρόπο ξεκινούν το άρθρο τους οι βρετανικοί Times, οι οποίοι προτείνουν καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ευρώπη. Από την λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η χώρα μας, η οποία εκπροσωπείται με τρεις πόλεις. Την Αθήνα, τα Χανιά και την Κέρκυρα.

Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται στο πόσο προσιτές είναι οι τιμές σε αυτούς τους προορισμούς τους καλοκαιρινούς μήνες αιχμής.

Κέρκυρα

Παραλία στην Κέρκυρα

Σύμφωνα λοιπόν με τους Times: «Η Κέρκυρα παραμένει το φθηνότερο ελληνικό νησί, σύμφωνα με τον δείκτη Holiday Money 2024 (μια έκδοση για τις οικογένειες). Μπορείτε να μειώσετε το κόστος των εστιατορίων (το οποίο δεν είναι και τόσο υψηλό ούτως ή άλλως) αγοράζοντας γύρο στους δρόμους (ψητό κρέας τυλιγμένο σε πλατύ ψωμί μαζί με σαλάτα και μπόλικο τζατζίκι), και να εξοικονομήσετε χρήματα από την ενοικίαση αυτοκινήτου ή ταξί, χρησιμοποιώντας λεωφορεία ή νοικιάζοντας ένα σκούτερ από περίπου 13 λίρες την ημέρα.

Τα ξενοδοχεία είναι προσιτά αν τα κλείσετε εκ των προτέρων (ή, αν τολμήσετε, την τελευταία στιγμή), ειδικά στα νότια, ενώ οι πτήσεις μετ’ επιστροφής από το Λονδίνο κοστίζουν συνήθως περίπου 175 λίρες κατά την περίοδο αιχμής ή την ενδιάμεση περίοδο, αλλά μόλις 80 λίρες τον Οκτώβριο.

Με τα ψυγεία να περιλαμβάνονται συνήθως στα δωμάτια εδώ, είναι εύκολο να ψωνίσετε από τα σούπερ μάρκετ και να ετοιμάσετε πικνίκ για τις μέρες σας».

Αθήνα

Οι Βρετανικοί Times συγκρίνουν το Μοναστηράκι με τις αγορές στο Παρίσι

«Μπορεί τα ελληνικά νησιά να αποτελούν τον κύριο πόλο έλξης για το καλοκαίρι, αλλά και η πρωτεύουσα Αθήνα έχει πολλά να προσφέρει»., γράφει το ρεπορτάζ των Βρετανών,

«Τον Αύγουστο, οι περισσότεροι Αθηναίοι θα έχουν φύγει για τις δικές τους διακοπές, καθιστώντας την πόλη πολύ λιγότερο πολυσύχναστη, αλλά τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα μουσεία θα παραμείνουν ανοιχτά. Αν η ζέστη της πόλης σας γίνει υπερβολική, υπάρχει επίσης η Αθηναϊκή Ριβιέρα για να περάσετε στην παραλία».

Τέλος προτείνουν να «μην χάσετε την υπαίθρια αγορά στο Μοναστηράκι που ανταγωνίζεται οποιαδήποτε αγορά στο Παρίσι, οπότε εξοικονομήστε τις δεκάρες σας και αγοράστε τα αναμνηστικά σας από εδώ».

Κρήτη

Το φαράγγι της Σαμαριάς στην Κρήτη δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός

Τέλος και σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρουν οι Timeς…

«Η Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, έχει πολλά πλεονεκτήματα, από παραλίες με γαλάζια σημαία μέχρι εξαιρετική κουζίνα.

Είναι επίσης φιλική προς τον προϋπολογισμό σε σύγκριση με τη Μύκονο ή τη Σαντορίνη.

Οι απευθείας πτήσεις μειώνουν το κόστος, ενώ οι τιμές των ξενοδοχείων τείνουν να ξεπερνούν τα μικρότερα, πιο απομακρυσμένα νησιά, όπου η έλλειψη δωματίων ανεβάζει τις τιμές.

Οι θρησκευτικοί χώροι που βλέπουν στη θάλασσα, όπως η Μονή Παλαιοκαστρίτσας και η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ρέθυμνο, είναι δωρεάν, όπως και η πεζοπορία στο φαράγγι της Σαμαριάς, μήκους δέκα μιλίων».

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024