Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι γυναικοκτονίες που σόκαραν το πανελλήνιο - Ζήτησαν προστασία από την αστυνομία αλλά...

Οι γυναικοκτονίες που σόκαραν το πανελλήνιο – Ζήτησαν προστασία από την αστυνομία αλλά…

Από το φρικτό έγκλημα με θύμα μια 43χρονη γυναίκα στη Σαλαμίνα, ως τη στυγερή δολοφονία της Ελεωνόρας στη Ζάκυνθο και τον γαμπρό που έπεσε νεκρός από τα πυρά του πεθερού του στην Αγία Βαρβάρα.

Γυναίκες που καταφέρνουν να ξεπεράσουν τον φόβο των απειλών των συντρόφων τους, πάνε στην αστυνομία για να αναζητήσουν ασφάλεια, αλλά η επίσκεψη τους στο Τμήμα είναι άνευ αντικρίσματος.

Το Live News ανοίγει την τεράστια έρευνα για τις γυναικοκτονίες που έγιναν μετά από καταγγελία στην αστυνομία, όταν οι Αρχές αποδεικνύονται ανήμπορες να προστατέψουν τα θύματα.

Το αδιανόητο έγκλημα στην Σαλαμίνα

Οργή στη Σαλαμίνα για τη στυγερή δολοφονία, σοκ στο πανελλήνιο. Δεκέμβριος του 2023 και το Live News αποκαλύπτει αδιανόητες πτυχές της γυναικοκτονίας. Τα ξεσπάσματα στενών συγγενών της αδικοχαμένης μητέρας διαδέχονται οι αποκαλύψεις για τις άγνωστες κινήσεις του καθ’ ομολογία δράστη, του άντρα που επέλεξε κάποτε να υιοθετήσει το επίθετο του Στυλιανού Παττακού και για δεκαετίες κυκλοφορούσε με δυο ταυτότητες.

Πριν από μια δεκαετία είχε καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία, αλλά συνέχισε να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Το 2016 γνωρίζει την ατυχή γυναικά και αποφασίζουν να συγκατοικήσουν σε αυτό το σπίτι. Όταν όπως είπε στους αστυνομικούς πίστεψε ότι τον απατούσε, αποφάσισε να την σκοτώσει.

Οι μαρτυρίες ορισμένων για αγρίους καυγάδες που έβλεπαν και άκουγαν, χωρίς όμως να ενημερώσουν την αστυνομία, μετατρέπουν κατά διαστήματα τη θλίψη της οικογένειας σε οργή.

Τα πλανά του σε καφετέρια στο Κερατσίνι λίγο μετά τη δολοφονία της 43χρονης, η ψυχραιμία και τα λόγια που έλεγε τα προκαλούν αντιδράσεις.

Η γυναικοκτονία στην Ζάκυνθο

Ισόβια κάθειρξη στον 52χρονο οικοδόμο για τη δολοφονία της 41χρονης Ελεονώρας. Η φρικιαστική γυναικοκτονία διαπράχθηκε στο Τσιλιβί της Ζακύνθου. Ο δράστης ξυλοκόπησε και μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την σύζυγό του τον Ιούλιο του 2022.

Η γυναίκα, λίγες ώρες πριν το στυγερό έγκλημα, καταγγέλλει τον 52χρονο για βιαιοπραγία. Αυτός λίγο μετά την μαχαίρωσε μέχρι θανάτου. Μετά το στυγερό έγκλημα, κρύφτηκε και την επόμενη ημέρα ξύπνησε και πήγε κανονικά στη δουλειά του.

Κατά τη σύλληψη του είχε πει στους αστυνομικούς: «Τη σκότωσα γιατί με απατούσε».

Ράγισαν και οι πέτρες στο Δικαστικό Μέγαρο όπου εμφανίστηκε ο 18χρονος γιος του συζυγοκτόνου και περιέγραψε τον εφιάλτη της γυναίκας.

Ο σύζυγος έπεσε νεκρός από τον πεθερό

Τα στοιχεία του Live News ρίχνουν περισσότερο φως στα αίτια του εγκλήματος που συντάραξε το πανελλήνιο.

Ο πεθερός υποστηρίζει ότι σκότωσε τον γαμπρό του, επειδή κακοποιούσε την κόρη του, κάτι πάντως που δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται από πουθενά.

Δράστης και θύμα ζούσαν σε πολυκατοικία στην Αγία Βάρβαρα. Μια περίοδο όλοι εργάζονταν στο ίδιο νοσοκομείο. με το πέρασμα των χρονών, οι σχέσεις των δυο οικογενειών ψυχραίνονται και στην πορεία γίνονται κακές. Αιτία, όπως φαίνεται, δεν ήταν η κακοποιητική συμπεριφορά του θύματος στη γυναίκα του.

Όπως αποκαλύπτει το Live News, μέσα σε 5 μήνες ο κατηγορούμενος πεθερός και η σύζυγος του, βρέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα 4 φορές. Μετά από άγριους καυγάδες η μητέρα που κατηγορείται για συνέργεια καταθέτει ότι δέχεται απειλές από το παιδί της.

Η κόρη υπέβαλε στο αστυνομικό τμήμα μήνυση κατά των γονιών της για ενδοοικογενειακή βία.

Ο γαμπρός λέει ότι ο πεθερός τον έβρισε και τον απείλησε. Εκεί μηνύει ο πεθερός τον γαμπρό και η μανά την κόρη, η αντιστροφή μέτρηση για το έγκλημα ξεκίνησε όταν το θύμα που έβγαινε από το σπίτι με την κόρη του, έπεσε πάνω στον πεθερό του και τον εκτέλεσε μπροστά στην εγγονή του.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024