Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Kelly Osbourne-Rebel Wilson: Δύο celebrities που πήραν Ozempic για απώλεια βάρους μιλούν για την εμπειρία τους

Kelly Osbourne-Rebel Wilson: Δύο celebrities που πήραν Ozempic για απώλεια βάρους μιλούν για την εμπειρία τους

Το συγκεκριμένο σκεύασμα είναι ενέσιμο και περιέχει μία δραστική ουσία που ονομάζεται σεμαγλουτίδη. Η ουσία αυτή είναι ικανή να ωθήσει το σώμα να παράξει περισσότερη ινσουλίνη.

Εχει γίνει τεράστια συζήτηση γύρω από το ενέσιμο φάρμακο το οποίο φέρει την ονομασία «Ozempic». Κλασικά η τάση ξεκίνησε από την Kim Kardashian, η οποία εμφανίστηκε εμφανώς αδυνατισμένη και εξομολογήθηκε πως το συγκεκριμένο φάρμακο τη βοήθησε σημαντικά.

Έκτοτε υπήρξε ένας παροξυσμός με ορισμένους ειδικούς να προειδοποιούν για κινδύνους και σοβαρές παρενέργειες, και να κάνουν λόγο μόνο για χρήση του φαρμάκου από διαβητικούς, και όχι για όσους θέλουν να χάσουν βάρος. Η συζήτηση προφανώς συνεχίστηκε αφού και άλλες Χολιγουντιανές celebrities στράφηκαν προς το Ozempic. Αρχικά πάμε να δούμε ποια ακριβώς είναι η δράση του και πώς λειτουργεί.

Τι είναι το Ozempic με απλά λόγια

Το συγκεκριμένο σκεύασμα είναι ενέσιμο και περιέχει μία δραστική ουσία που ονομάζεται σεμαγλουτίδη. Η ουσία αυτή είναι ικανή να ωθήσει το σώμα να παράξει περισσότερη ινσουλίνη. Για τον λόγο αυτό, χρησιμοποιείται για περισσότερα από 15 χρόνια για τον έλεγχο της γλυκόζης πλάσματος στον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Σήμερα, μετά από κλινικές δοκιμές η σεμαγλουτίδη έχει λάβει έγκριση και χρησιμοποιείται ευρέως στην Αμερική ως φάρμακο και για την θεραπεία της παχυσαρκίας. Αυτό συμβαίνει καθώς αλληλεπιδρά με τμήματα του εγκεφάλου που ρυθμίζουν την όρεξη και δίνουν σήματα πληρότητας. Μάλιστα, η τυπική δόση για απώλεια βάρους είναι μεγαλύτερη από αυτή για την θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, και ανέρχεται στα 2,4 mg εβδομαδιαίως.

Μερικές παρενέργειες και αντενδείξεις

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν παρενέργειες από τη χρήση του συγκεκριμένου φαρμάκου σε ορισμένες περιπτώσεις. Καταλαβαίνουμε λοιπόν, πως το «Ozempic» και άλλες συσκευασίες φαρμάκων που περιέχουν την συγκεκριμένη ουσία, δεν προορίζονται για απώλεια βάρους, αλλά για ρύθμιση του σακχάρου. Ωστόσο χρησιμοποιούνται και γι’ αυτό τον σκοπό.

Οι παρενέργειες μπορεί να είναι απλές όπως διαταραχές του γαστρεντερικού μέχρι σοβαρές όπως χολολιθίαση, παγκρεατίτιδα. Υπάρχουν επίσης αντενδείξεις για άτομα που δεν πληρούν τα ανθρωπομετρικά κριτήρια, για γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας που θέλουν να μείνουν έγκυες, για έγκυες και θηλάζουσες και για άτομα με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του θυρεοειδούς αδένα.

Προφανώς αν σε ενδιαφέρει ακόμη περισσότερο η συγκεκριμένη αγωγή, σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να συμβουλευτείς τους ειδικούς και όχι το διαδίκτυο.

Πάμε όμως να δούμε τι ακριβώς δηλώνουν οι celebrities του Hollywood, που δοκίμασαν το Ozempic και μιλούν για την εμπειρία τους. Δύο από αυτές μίλησαν γι’ αυτό σχεδόν ταυτόχρονα,και δεν είναι άλλες από την Kelly Osbourne και τη Rebel Wilson.

Kelly Osbourne

Η Kelly Osbourne ανήκε στην κατηγορία ατόμων που ήταν αρκετά επιφυλακτικοί με το σκεύασμα. Στο πρόσφατο podcast επεισόδιο όμως όπου εμφανίστηκε, στο «The Osbournes Podcast» μίλησε ανοιχτά για το Ozempic αλλά και για τη στάση της που άλλαξε ριζικά.

«Έκανα ορισμένα σχόλια για το συγκεκριμένο φάρμακο όπου ανέφερα πως το 50% μερικών ατόμων είναι υπέρ, και το άλλο μισό είναι κατά», είπε αρχικά. «Η άποψή μου ήταν παρόμοια με αυτή των ατόμων που δεν ήταν υπέρ του φαρμάκου. Όλα άλλαξαν όταν γνώρισα έναν άνθρωπο που έχασε βάρος χάρη σε αυτό το σκεύασμα και του άλλαξε τη ζωή».


«Σε ορισμένους ανθρώπους πραγματικά τους άλλαξε τη ζωή και σε συνδυασμό με την κατάλληλη ψυχοθεραπεία, κατάφεραν να αλλάξουν τη ζωή τους. Μετά από αυτά τα άτομα, η άποψη μου για το συγκεκριμένο σκεύασμα άλλαξε. Αν υπάρχει μια αγωγή εκεί έξω που μπορεί πράγματι να βοηθήσει ανθρώπους να χάσουν βάρος, γιατί πρέπει να είναι τόσο κατακριτέο;», δήλωσε η Osbourne.

«Τα άτομα που το μισούν είναι εκείνοι που κρυφά το χρησιμοποιούν ή νευριάζουν που δεν έχουν τα χρήματα να το αποκτήσουν. Δυστυχώς είναι ένα πολύ ακριβό φάρμακο και θα συνεχίσει να είναι γιατί δουλεύει», πρόσθεσε.

Ακόμη η ίδια εξομολογήθηκε πως όσο ήταν έγκυος στον γιο της, αντιμετώπισε διαβήτη. Βέβαια δεν επιβεβαίωσε αν έχει πάρει ή όχι το συγκεκριμένο σκεύασμα. Σε προηγούμενη ανάρτησή της αποκάλυψε την μεγάλη αλλαγή στην εμφάνιση της ύστερα από επέμβαση στο στομάχι για να χάσει βάρος.

Και η μητέρα της Kelly Osbourne, η Sharon αποκάλυψε πως χρησιμοποίησε το φάρμακο παρά το γεγονός πως στην αρχή το κατέκρινε και δηλώνει επιτέλους ευτυχισμένη με την εμφάνισή της.

Rebel Wilson

Όσο για την Rebel Wilson, εκείνη μίλησε στους «Sunday Times» ανακοινώνοντας πως χρησιμοποίησε Ozempic και μοιράστηκε την εμπειρία της. «Για κάποια σαν και εμένα που μπορεί να έχει απερίγραπτη όρεξη για γλυκά, ένα τέτοιο φάρμακο είναι πολύ καλό», είπε η ίδια τονίζοντας πως έκανε τις ενέσεις για ένα σύντομο χρονικό διάστημα.


Η ίδια αποκάλυψε πως ξεκίνησε την χρήση του συγκεκριμένου φαρμάκου για σκοπούς γονιμότητας. Ο γυναικολόγος της, την είχε συμβουλέψει να χάσει βάρος προκειμένου να έχει μια πιο ομαλή εξωσωματική γονιμοποίηση.

«Πιστεύω βαθιά πως οι νεαρές γυναίκες δεν θα πρέπει να παθαίνουν ψύχωση με το σώμα τους και να προσπαθούν να μοιάσουν με Victoria’s Secret μοντέλα –απλά πρέπει να είναι ο εαυτός τους. Ξέρω βέβαια ότι έχω μια πολύπλοκη σχέση με το φαγητό».

Από τη στιγμή που σταμάτησε τη χρήση του σκευάσματος και απέκτησε το μωρό της μέσω παρένθετης μητέρας, δηλώνει πιο ευτυχισμένη από ποτέ. «Είμαι πλέον χαρούμενη με το σώμα μου, παραμένει με καμπύλες» είπε η Wilson προσθέτοντας πως πλέον έχει μια πιο υγιή σχέση με το φαγητό.

Πηγή: Grace

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024