Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η BMW συμπράττει ψηφιακά με την Tata Tech

Η BMW συμπράττει ψηφιακά με την Tata Tech

Με το βλέμμα στην αυτοκίνηση του μέλλοντος ο βαυαρικός όμιλος δημιουργεί σε συνεργασία με την Tata κέντρα ανάπτυξης λογισμικού στην Ινδία

Oόμιλος BMW και η ινδική Tata Technologies, εταιρεία του Tata Group επιφορτισμένη με την ανάπτυξη ψηφιακών τεχνολογιών, ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας για τη δημιουργία κοινοπραξίας με σκοπό την δημιουργία κέντρων ανάπτυξης λογισμικού και ψηφιακών τεχνολογιών για αυτοκίνητα, με έδρα την Ινδία.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, τα πρώτα κέντρα θα δημιουργηθούν στις πόλεις, Pune, Bangalore και Chennai με τα δύο πρώτα να αναλαμβάνουν την εξέλιξη ευφυών συστημάτων για αυτοκίνητα και το τρίτο θα αναλάβει την ανάπτυξη λογισμικού για την κοινοπραξία.

Σε ό,τι αφορά την κάπως απροσδόκητη συνεργασία, ο στόχος του βαυαρικού ομίλου είναι να εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία του ινδικού ομίλου προκειμένου να εκπληρώσει τους στόχους της σε ό,τι αφορά τις ψηφιακές τεχνολογίες και την εδραίωσή της στο συγκεκριμένο τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η συνεργασία θα είναι πολύπλευρη καθώς τα κέντρα εξέλιξης θα αναλάβουν αφενός την ανάπτυξη συστημάτων για την αυτόνομη οδήγηση αφετέρου για την εξέλιξη λειτουργικών για infotainment αλλά και τη δημιουργία νέων ψηφιακών υπηρεσιών.

Αρχικά στην κοινοπραξία θα απασχοληθούν περίπου 100 άτομα προσωπικό με προέλευση την Tata Technologies τα οποία προοδευτικά θα αυξηθούν όσο αυξάνεται και η δραστηριότητα του τμήματος που στοχεύει στην εδραίωση της ΒΜW στα «software defined vehicles» όπως ονομάζονται, τα αυτοκίνητα του μέλλοντος όπου το λογισμικό θα έχει τον πρώτο λόγο.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024