Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραγικός θάνατος 30χρονης μετά από αποτυχημένη πλαστική στήθους

Τραγικός θάνατος 30χρονης μετά από αποτυχημένη πλαστική στήθους

Δημιουργήθηκαν σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο και έπεσε σε κώμα.

Τραγικό θάνατο είχε μια 30χρονη Βρετανίδα που έχασε τη ζωή της ύστερα από επέμβαση διόρθωσης στήθους στην Ισπανία. Συγκεκριμένα, η Ντόνα Μπάτερφιλντ με καταγωγή από την Ουαλία είχε κάνει εγχείριση μεγένθυσης στήθους πριν από χρόνια, αλλά θέλησε να προβεί σε αναδιάρθρωση.

Μάλιστα η επέμβαση στοίχισε πάω από 6.480,30 δολάρια, σύμφωνα με τους συγγενείς της. Έτσι, η 30χρονη κομμώτρια επέστρεψε στο ιατρείο του πλαστικού της χειρουργού στην Ισπανία.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης η Μπάτερφιλντ, που έπασχε από μια πάθηση στην καρδιά, αντέδρασε στο αναισθητικό που της προκάλεσε ανακοπή και σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο και έπεσε σε κώμα. Μετά την εισαγωγή της στη μονάδα εντατικής θεραπείας για σχεδόν δύο εβδομάδες, πέθανε στις 13 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει η εφημερίδα «New York Post».

Έρευνες

Κατόπιν έρευνας, η τοπική αστυνομία συνέλαβε τον αναισθησιολόγο, που της έκανε την ένεση αναισθησίας και τον διευθυντή της κλινικής με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Αποδείχθηκε πως δεν έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, καθώς και ότι έγιναν λανθασμένες κινήσεις κατά τη διάρκεια της προσπάθειας ανάνηψης, σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο αναισθησιολόγος εργαζόταν χωρίς άδεια, καθώς είχε κατηγορηθεί για το ίδιο αδίκημα και δεν του επιτρεπόταν να συμμετέχει σε επεμβάσεις.

Τι αποκάλυψε η οικογένεια της 30χρονης

Η οικογένεια της Μπάτερφιλντ αποκάλυψε πως ο χειρουργός τούς έδωσε μια μπερδεμένη εξήγηση σχετικά με την κατάσταση της υγείας της και έπεσε σε αντιφάσεις.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε: «Οι αστυνομικοί της Εθνικής Αστυνομίας συνέλαβαν έναν 69χρονο άντρα, υπεύθυνο για τη διαχείριση ενός ιατρικού κέντρου στην Πάλμα, όπου εργαζόταν επίσης ως ιατρός, για εγκλήματα ανθρωποκτονίας εξαιτίας σοβαρής αμέλειας και παραβίαση απαγόρευσης ιατρικής πρακτικής έπειτα από τον θάνατο μιας ασθενούς».

Σύμφωνα με την Εθνική Αστυνομία, στην υπόθεση υπήρξαν αρκετές αντιφάσεις. Μία από αυτές ήταν ότι οι επαγγελματίες υγείας συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν μια δεύτερη κοσμητική επέμβαση στη γυναίκα χωρίς προειδοποίηση ή επαρκή ενημέρωση της ασθενούς για τους κινδύνους.

Η Αστυνομία γνωστοποίησε, επίσης, ότι οι υπογεγραμμένες συναινετικές φόρμες της ασθενούς ήταν στα ισπανικά, γλώσσα την οποία, σύμφωνα με την οικογένεια της 30χρονης, η κοπέλα δεν γνώριζε.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024