Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φινλανδία: Έρευνα των Αρχών για μυστηριώδη μυρωδιά που αναστάτωσε το Ελσίνκι και την Αγία Πετρούπολη

Φινλανδία: Έρευνα των Αρχών για μυστηριώδη μυρωδιά που αναστάτωσε το Ελσίνκι και την Αγία Πετρούπολη

Πολλοί άνθρωποι ανέφεραν μία έντονη μυρωδιά σε μια περιοχή που εκτείνεται τουλάχιστον 60 χιλιόμετρα κατά μήκος της νότιας ακτογραμμής της Φινλανδίας αλλά και σε περιοχές της Ρωσίας.

Μια έντονη μυστηριώδης οσμή που προσομοίαζε σε αυτή του θείου ή καμένου καουτσούκ εντοπίστηκε στην περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα της Φινλανδίας Ελσίνκι, ανακοίνωσε την Κυριακή το τμήμα αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της πόλης.

«Ξύπνησα με πονοκέφαλο και δεν μπορούσα να αναπνεύσω»

Πολλοί άνθρωποι ανέφεραν τη μυρωδιά σε μια περιοχή που εκτείνεται τουλάχιστον 60 χιλιόμετρα κατά μήκος της νότιας ακτογραμμής της Φινλανδίας, ανέφερε το τμήμα.


«Στο Ελσίνκι και στην ευρύτερη περιοχή Uusimaa, έχει παρατηρηθεί κατά διαστήματα μια έντονη οσμή στον αέρα. Η υπηρεσία διάσωσης και άλλες αρχές διερευνούν επί του παρόντος το θέμα»,  έγραψε σε ανάρτηση στο Χ.

Ακόμα υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κάποια άμεση ένδειξη ότι η μυρωδιά είναι επικίνδυνη για την υγεία.

«Σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες από τις μετρήσεις της ποιότητας του αέρα του Φινλανδικού Μετεωρολογικού Ινστιτούτου, η μυρωδιά δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία. Οι αρχές θα συνεχίσουν να διερευνούν το θέμα σε συνεργασία», προσέθεσε.

Παράλληλα υπήρξαν αναφορές για μυρωδιά και από περιοχές της Ρωσίας. Το ρωσικό μέσο ενημέρωσης Fontanka μετέδωσε ότι κάτοικοι σε πολλές περιοχές της Αγίας Πετρούπολης, της ρωσικής πόλης που βρίσκεται πιο κοντά στη Φινλανδία, παραπονέθηκαν για μια δυσάρεστη οσμή, συγκρίνοντάς τη με αυτή αερίου, σκουπιδιών ή καμένου καουτσούκ.

Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές που επικαλείται η Fontanka, σταθμοί παρακολούθησης δεν έχουν καταγράψει τίποτα πάνω από τα επιτρεπόμενα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Τι λένε μάρτυρες

«Έφτασε στο νησί Βασιλιέφσκι. Μυρίζει σαν ένα μείγμα από σκουπίδια, καμένο καουτσούκ και καύση. Ξύπνησα από τη μυρωδιά στις 7 το πρωί, έκλεισα όλα τα παράθυρα», ανέφερε σύμφωνα με τον Independent η κάτοικος, Ντάσα Νουκόλαβα.

«Ναι, στο Πριμόρσκαγια δεν μπορείς να αναπνεύσεις ούτε εσύ, υπάρχει μια τρομερή μυρωδιά, σαν αέριο. Ξύπνησα με πονοκέφαλο και δεν μπορούσα να αναπνεύσω», ανέφερε η Μάσα Αρτμόνοβα.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024