Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αγγλία: Σχεδόν 14.000 ασθενείς πέθαναν στα επείγοντα νοσοκομείων περιμένοντας... ένα κρεβάτι

Αγγλία: Σχεδόν 14.000 ασθενείς πέθαναν στα επείγοντα νοσοκομείων περιμένοντας… ένα κρεβάτι

Η πολύωρη καθυστέρηση σε συνδυασμό με τη σοβαρότητα των περιστατικών, οδήγησαν στον θάνατο 13.919 ασθενείς, με 268 σε εβδομαδιαία βάση - Τι δείχνει η μελέτη του Βασιλικού Κολλεγίου Επείγουσας Ιατρικής

Στοιχεία που σοκάρουν φέρνει στη δημοσιότητα έρευνα για τους θανάτους ασθενών στα επείγοντα των νοσοκομείων της Αγγλίας. Όπως αποκαλύπτεται, συνολικά 14.000 άνθρωποι πέθαναν πέρυσι στα επείγοντα, οι οποίοι αναγκάζονταν να περιμένουν έως και 12 ώρες, για να βρουν κρεβάτι και να λάβουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ατελείωτες καθυστερήσεις και άσκοποι θάνατοι

Σύμφωνα με τα στοιχεία της νέας μελέτης του Βασιλικού Κολλεγίου Επείγουσας Ιατρικής (RCEM), που στηρίζονται σε μια μεγάλη έρευνα που έγινε για τους αλλεπάλληλους και «ανεξήγητους» θανάτους ασθενών στην Αγγλία, διαπιστώθηκε ότι 268 άνθρωποι κατά μέσο όρο πέθαιναν κάθε εβδομάδα το 2023 εξαιτίας της υπερβολικής αναμονής στα τμήματα επειγόντων περιστατικών.

Με βάση τη μελέτη του RCEM, ο κίνδυνος θανάτου αυξανόταν μετά από πέντε ώρες παραμονής στα επείγοντα -δεδομένου ότι επρόκειτο για περιστατικά που έχρηζαν άμεσης περίθαλψης- και χειροτέρευε με μεγαλύτερους χρόνους αναμονής, διαπίστωσε η μελέτη. Το 65% των ασθενών που παρέμεναν εκεί για 12 ή περισσότερες ώρες, στην πραγματικότητα περίμενε για νοσοκομειακό κρεβάτι.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας) της Αγγλίας, περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο ασθενείς περίμεναν 12 ώρες ή περισσότερες σε μεγάλα τμήματα έκτακτης ανάγκης το 2023, με πάνω από τα 2/3 εξ αυτών να περιμένουν για ένα νοσοκομειακό κρεβάτι.

Θάνατοι -σχεδόν- ισάριθμοι με την εποχή της Covid-19

Πιο συγκεκριμένα, οι άσκοποι θάνατοι των ασθενών ανήλθαν σε συνολικά 13.919 κατά τη διάρκεια του 2023, ή 268 εβδομαδιαίως. Σημειώθηκε, μάλιστα, ότι ο αρθμός των εβδομαδιαίων θανάτων το 2023 ήταν μειωμένος μόλις κατά 17 άτομα, συγκριτικά με τα στοιχεία του 2022, όταν ένα «κοκτέιλ» γρίπης και κορονοϊού κατέκλυζαν το NHS.

Ο Δρ. Adrian Boyle, πρόεδρος του RCEM, δήλωσε: «Οι υπερβολικά μεγάλες αναμονές συνεχίζουν να θέτουν τους ασθενείς σε κίνδυνο σοβαρής βλάβης. Μικρές βελτιώσεις στην τυπική απόδοση τεσσάρων ωρών πρόσβασης δεν έχουν νόημα, όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που μένουν περισσότερες από 12 ώρες. Η προσπάθεια και τα χρήματα πρέπει να πάνε εκεί που το κακό είναι μεγαλύτερο».

Το σχέδιο αποκατάστασης του NHS έθεσε ως στόχο τον Μάρτιο του 2024, την εισαγωγή, μεταφορά και εξαγωγή ασθενών στα τμήματα επειγόντων περιστατικών εντός της προθεσμίας 4 ωρών. Τελικά, κατάφεραν να εξυπηρετήσουν εντός αυτού του χρονικού ορίου το 70,9%.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024