Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέες αρμοδιότητες αναλαμβάνει ο Βορίδης - Γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού ο Στέλιος Κουτνατζής

Νέες αρμοδιότητες αναλαμβάνει ο Βορίδης – Γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού ο Στέλιος Κουτνατζής

Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

Ανακατατάξεις στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει – πέρα των αρμοδιοτήτων του – επιπλέον τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης  και των κυβερνητικών οργάνων ενώ ο Στέλιος Κουτνατζής ορίζεται γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού.

Από την πλευρά της κυβέρνησης γίνεται λόγος για εσωτερική αναδιάταξη καθώς επί της ουσίας μιλάμε για δύο λιγότερα μέλη στο Υπουργικό Συμβούλιο καθώς οι αρμοδιότητές τους κατανέμονται σε ήδη υπάρχοντα μέλη της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα:
– Ο Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει επιπλέον τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων (πχ υπουργικού συμβουλίου) σε συνεργασία με τον Στέλιο Κουτνατζή
– Ο δε Στέλιος Κουτνατζής αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες της ΓΓ Πρωθυπουργού. Δηλαδή, επανέρχεται η θέση σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα από υφυπουργού και αποκτά περισσότερο τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά

Τα ήδη υπάρχοντα στελέχη του Μαξίμου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συνεχίζουν με τις αρμοδιότητες που είχαν. Επιπλέον, ο Άκης Σκέρτσος αναλαμβάνει την εποπτεία και τη ρύθμιση των Οργανισμών και των Φορέων που υπάγονται στον Πρωθυπουργό (πχ Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώματα του ανθρώπου, Εθνική Επιτροπή για Άτομα με Αναπηρία) και ο Θανάσης Κοντογεώργης την Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού.

Ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης αναλαμβάνει με τον κ. Κουτνατζή την επικοινωνία με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και την επικοινωνία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή και την Κοινωνία των Πολιτών

Η Ελένη Σχινά αναλαμβάνει Διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του Πρωθυπουργού, μαζί με το αρχείο και το πρωτόκολλο του Πρωθυπουργού.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης, συνεχίζει να έχει τις αρμοδιότητες των ΜΜΕ, την εκπροσώπηση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Απάντηση σε Κασσελάκη

Σχετικά με τη σημερινή ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών τόνισε ότι αύριο «καταθέτουμε  κατηγορητήριο με ξεκάθαρους λόγους για τους οποίους πρέπει να ασκηθεί δίωξη εναντίον του Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή» είπε ότι περιμένουμε να δούμε κατηγορητήριο κατατεθειμένο και καταγεγραμμένο. «Όταν το δούμε, θα δούμε πως θα απαντήσουμε και θα κάνουμε αυτό που πρέπει» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Π. Μαρινάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αύξηση του κατώτατου μισθού  ο οποίος φτάνει πλέον – όπως είπε – τα 830, από 650 που ήταν το 2019.

Τι είπε για το δημοσίευμα της Εστίας

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα της Εστίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μίλησε και πάλι για αισχρά ψεύδη και ζήτησε μεταξύ άλλων να «σταματήσει αυτός ο βούρκος».

«Το δημοσίευμα έχει διαψευστεί πανηγυρικά τόσο από την κυβέρνηση όσο και από άλλες πλευρές. Από την πρώτη στιγμή, μιλήσαμε για αισχρά ψεύδη  και θεωρώ ότι πέραν του ψευδούς του δημοσιεύματος, το πιο τραγικό που συμβαίνει είναι η στοχοποίηση της συζύγου του πρωθυπουργού. Ας σταματήσει αυτός ο βούρκος. Είναι αδιανόητο να ακολουθείται αυτή η τακτική» σημείωσε.

Ερωτηθείς για το αν γνώριζε ο πρωθυπουργός για τις συναντήσεις των δύο πρώην υπουργών με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Nομίζω ότι έχουμε τοποθετηθεί ξεκάθαρα, ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε και με τη στάση και την ομιλία του και τις κινήσεις που έγιναν. Είναι σαφής η απάντηση ότι δεν υπήρχε γνώση του πρωθυπουργού. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Δε θέλω να δώσουμε συνέχεια σε αυτό το γεγονός».

Ερωτηθείς σχετικά με την αποπομπή των δύο στελεχών της κυβέρνησης, ανέφερε: «Είπαμε ότι εστάλη το λάθος μήνυμα σε μία περίοδο που η κυβέρνηση είχε μία σαφή θέση γύρω από ένα ζήτημα υποτιθεμένης μονταζιέρας που δημιουργούσε πολύ σοβαρές και ψευδείς εντυπώσεις γύρω από ένα τόσο τραγικό θέμα με το δυστύχημα των Τεμπών».

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024