Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μέσω Τζάκρη στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ και Μητσοτάκη το αίτημα για δίωξη Καραμανλή

Μέσω Τζάκρη στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ και Μητσοτάκη το αίτημα για δίωξη Καραμανλή

Θα σταλεί το κατηγορητήριο για την προανακριτική

Στέλνει σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση το κατηγορητήριο το οποίο θα παραδώσει η βουλεύτρια Θεοδώρα Τζάκρη στην ΚΟ της ΝΔ.

Πηγές από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι η κίνηση γίνεται σήμερα ώστε να πάρουμε άμεσα απάντηση για το κατηγορητήριο και ως προς το αίτημα για τη δίωξη του πρώην υπουργού, Κώστα Καραμανλή, όπως ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να φτάσει στα χέρια του πρωθυπουργού και αφού το διαβάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να φανεί αν δεσμεύεται ότι θα υπερψηφίσει. Προκειμένου να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση ώστε ο Κώστας Καραμανλής να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, μετά από άσκηση ποινικής δίωξης;

«Θα στηρίξει την αλήθεια ή θα συνεχίσει τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών;», αναφέρουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, το βίντεο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «Διαβάζω αυτό που αναρωτήθηκε προσχηματικά ο Πρωθυπουργός στη Βουλή: «Πού ακούστηκε αυτό που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Να στηρίξουμε προανακριτική έτσι, γενικά, χωρίς κατηγορητήριο;»».

«Να λοιπόν το κατηγορητήριο. Συγκεκριμένο και πανίσχυρο. Με ξεκάθαρους λόγους για τους οποίους πρέπει να ασκηθεί δίωξη εναντίον του Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή» απάντησε ο πρόεδρος του κόμματος.

«To μεγαλύτερο ψέμα είναι αυτό που λέει ο Κώστας Καραμανλής, ότι δεν είχε ενδείξεις για το έγκλημα στα Τέμπη, ένα χρόνο πριν» σχολίασε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή και τα ψέματα της πρωταπριλιάς.

Ερωτηθείς αν ο Κώστας Καραμανλής έχει και ποινικές ευθύνες για την Τραγωδία των Τεμπών, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε , «καταθέσαμε το κατηγορητήριο για τον κ. Καραμανλή για να δούμε και τι σκοπό έχει ο κ. Μητσοτάκης, θέλει να τον συγκαλύψει;»

«Υπάρχουν τουλάχιστον δυο εγκλήματα, αυτό τις έκθεσης και αυτό της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών» σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, επεσήμανε ενδεικτικά, σχετικά με το κατηγορητήριο που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι υπάρχουν ενδείξεις για το έγκλημα της Έκθεσης, κατά το άρθρο 306, παράγραφος 2 του Ποινικού Κώδικα, καθώς και της Διατάραξης της ασφάλειας της συγκοινωνίας μέσων σταθερής τροχιάς κατά το άρθρο 291 παράγραφος 1, δ) και στ).

Ο Στέφανος Κασσελάκης πρόσθεσε ότι απομένει να δούμε τι θα πράξει ο κ. Μητσοτάκης, αν δεσμεύεται να αφήσει τον κ. Καραμανλή να πάει στη Δικαιοσύνη, καθώς οι κατηγορίες είναι ξεκάθαρες.

Αναρωτήθηκε, επίσης, αν είναι δημοκρατία να έχει ένα φιλοκυβερνητικό μέσο τα ηχητικά και μάλιστα με συρραφή και πρόσθεσε ότι επιτέλους κάποιος πολιτικός πρέπει να αναλάβει την ευθύνη.

Sports in

«Μπαμ» με Έσε στην Αργεντινή: Επιλογή του Μασεράνο ο μέσος του Ολυμπιακού

Ο Σαντιάγκο Έσε ετοιμάζεται να φορέσει το εθνόσημο της Αργεντινής. Και είναι προσωπική επιλογή του μεγάλου Χαβιέρ Μασεράνο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024