Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κλιμακώνουν την επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ - Στον Άρειο Πάγο για τη «μονταζιέρα»

Κλιμακώνουν την επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – Στον Άρειο Πάγο για τη «μονταζιέρα»

Τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όσο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, ανακοίνωσαν ότι θα καταθέσουν μηνυτήριες αναφορές στον Άρειο Πάγο

Δεν έπεισαν οι απαντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης δυπιστίας κατά της κυβέρνησης, ούτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ούτε τους πολίτες και, πρωτίστως, τους συγγενείς των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Και παρότι δεν πέρασε η πρόταση δυσπιστίας, η αντιπολίτευση δεν δείχνει πρόθυμη να υποχωρήσει, ιδίως μετά τη «μονταζιέρα» στους διαλόγους τη νύχτα του πολύνεκρου δυστυχήματος, που αποκάλυψε «Το Βήμα».

Γι’ αυτό, τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όσο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, ανακοίνωσαν ότι θα καταθέσουν μηνυτήριες αναφορές στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να γίνει έρευνα σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο και να χυθεί φως στην υπόθεση.

«Τη Δευτέρα το πρωί θα είμαι στον Άρειο Πάγο. Γιατί πρέπει να υπάρξει έρευνα, άπλετο φως, και ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια»

Εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Βασίλης Κόκκαλης, που ήταν στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη, δήλωσε σήμερα στον Αθήνα 984 ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για τη διαρροή των ηχητικών ντοκουμέντων από τη μετωπική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη».

Ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η πρόταση μομφής είναι η αρχή του τέλους για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς κάλυψε απολύτως τον Κώστα Καραμανλή, δεν έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα της κοινής γνώμης και των συγγενών των νεκρών, επιβεβαιώνοντας τη γενικευμένη εκτίμηση περί συγκάλυψης»

Και προσέθεσε ότι μένουν «πραγματικές μομφές» σχετικά με μοιραία λάθη και παραλείψεις που οδήγησαν στο θάνατο 57 ανθρώπους, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση πως, εμμένοντας στη γραμμή ότι δεν υφίστανται δικές της πολιτικές ευθύνες, ούτε και υπουργών για τα Τέμπη, καθώς και ότι δεν υπήρξε μοντάζ στις συνομιλίες που διέρρευσαν στον Τύπο, απλώς «επιβεβαιώνει στην πράξη την κατηγορία περί συγκάλυψης».

Ανδρουλάκης: Δευτέρα πρωί θα είμαι στον Άρειο Πάγο

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε στα τρία ερωτήματα τα οποία μας οδήγησαν στην πρόταση δυσπιστίας, που ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στο έγκλημα των Τεμπών», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνοντας: «Ποιος την ώρα που χάσαμε 57 συνανθρώπους μας, είχε την προτεραιότητα να πάρει πριν τη δικαιοσύνη και την αστυνομία τους επίμαχους διαλόγους, να τους χαλκεύσει και μετά να τους δώσει σε ένα φιλικό μέσο μαζικής ενημέρωσης για να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη; Αυτό το αδίστακτο χέρι, πρέπει να μάθουμε ποιο είναι».

Όπως ανέφερε, μάλιστα, «επειδή ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε, τη Δευτέρα το πρωί θα είμαι στον Άρειο Πάγο. Γιατί πρέπει να υπάρξει έρευνα, άπλετο φως, και ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια».

«Ποιοι είναι αυτοί που είχαν την προτεραιότητα εκείνο το βράδυ, να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη. Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024